Advertentie

Stel, je zit thuis en een bezoekje aan je tweede huis of vakantie in Frankrijk zit er voorlopig niet in. Hoe voorkom je dan dat je je heel belabberd voelt en vol heimwee naar zon, wijn, heuvels en ruimte om je heen? Misschien is dan lezen van ‘Godendrank’ wel een optie. Een mix van humor, spanning en wijnkennis levert een lekker lezend boek op, ideaal voor je balkon of terras met een wijntje erbij. En als de lucht dan strakblauw is zoals de laatste dagen, dan waan je je even op je geliefde plek.

In ‘Godendrank’ probeert Abel Jongbloed, 51 jaar, zijn lang gekoesterde droom te verwezenlijken: weg uit Amsterdam en wijnboer worden in Frankrijk. Na verschillende wijngaarden te hebben bekeken komt hij de ideale plek tegen in de streek de Chaude, een onbegaanbare en duistere plek, ondanks de zon, het mooie landschap en de wijngaarden: Mas des Anges.
Samen met zijn vrouw Angela waagt hij de sprong, ook al hebben hun dochters Ezra en Lara aanvankelijk nog wel bezwaren.
Ondanks al zijn enthousiasme lukt de eerste oogst niet dankzij de diefstal van zijn druiven. Maar dan komt de vriend van Lara met een ingenieus en reddend plan: wiet telen. En wat als een grap begint, loopt uit op een scala aan ontwikkelingen die leiden tot een climax die niemand verwacht, ook de lezer niet.
Een heerlijk vakantieboek en in de schrijfstijl van Ilja Gort, verrassend, humorvol en niet-bij-de-pakken-neerzittend.

Reacties op: Wijn en wiet en wat dat oplevert

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners