Een leuk vlot geschreven feel good verhaal

Wilnanda Hardeman Wilnanda Hardeman
6 apr 2022

Ik heb dit boek mogen lezen voor de leesclub en bijna in een keer uitgelezen. Had echt moeite om het neer te leggen. Wat heel positief is want ik zat echt helemaal in het verhaal.
Het boek gaat over Isa. Net gescheiden heeft twee zoons en een leuke baan in de evenementensector. Xander haar manager weet haar hoofd op hol te brengen. Maar Xander speelt een spelletje met haar en net voor de lockdown maakt hij een einde aan hun relatie. Isa voelt zich alleen en eenzaam en de lockdownperiode versterkt dit nog meer en als dan ook nog haar baan tijdelijk wordt stopgezet voelt ze zich nog beroerder. Gelukkig heeft ze Liddy haar vriendin en collega die haar steunt en haar advies geeft.
Ze geeft het advies aan Isa om een profiel aan te maken op Tinder en te gaan daten. Met het nodige advies van Liddy gaat ze met tinder aan de gang en ontmoet leuke mannen en ook mannen waar ze volstrekt niets van wil hebben. Als de lockdown weer achter de rug is en Isa weer aan het werk kan is daar ineens Xander weer die ineens weer aandacht voor haar heeft. Maar Gelukkig weet Isa wel beter en ondanks alles wat ze in haar verleden en op liefdesgebied meegemaakt weet ze uiteindelijk heel goed wat ze wil en vooral dat ze goed genoeg is zoals ze is en krijgt ze meer zelfvertrouwen. Waardoor ze in de toekomst beter haar eigen grenzen kan aangeven.

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek mij blij heeft verrast. Ik heb het twee keer gelezen. Omdat ik de eerste keer wat moeite had met het feit dat het verhaal wat van de hak op de tak gaat. Echter had ik daar bij de tweede keer lezen een stuk minder last van. De Engelse citaten of quotes tussen de verhaallijn door vind ik een mooie aanvulling. Het geeft het verhaal een soort extra dimensie. Anders gezegd ik vind dat nog meer sfeer en kleur aan het verhaal geeft. Voor mij persoonlijk waren dat ook echt even pauze momentjes. Na het lezen van een citaat of quote stopte ik heel even met lezen om het wat verder tot me door te laten dringen.
Daarnaast heb ik ook regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht zitten lezen. Ondanks dat het verhaal ook wat tragische gedeeltes heeft over met name haar toch wel liefdeloze jeugd is het ook een boek met de nodige humor. Ik wil er ook nog een zin uithalen die ik prachtig vond en waar ik ook om moest glimlachen. Dat was de zin “De moetjes hebben het gewonnen van de magjes”
Qua schrijfstijl is het heel mooi en vooral heel gedetailleerd geschreven en het leest vlot weg. Het boek is onderverdeeld in een drie soort hoofdstukken. Het boek op zich heeft ook iets weg van een soort dagboek. Mijn algehele indruk is heel positief en mocht Wendy Devisch in de toekomst nog meer boeken uitbrengen dan zal ik die ook zeker gaan lezen.
Ik geef dit boek vijf sterren.

Meer recensies van Wilnanda Hardeman