Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een prachtig historisch verhaal over een kunstschilder en zijn allesomvattend liefde voor zijn muze.

Wilnanda Hardeman 13 november 2023 Auteur
Marja Visscher neemt je mee in een historisch romantisch verhaal over de kunstschilder Johan Bartold Jongkind. Een verhaal dat zich afspeelt zo rond 1860 en de tijd erna. De hoofdpersoon in het verhaal is Josephine Fesser. Ze bezoekt een Parijse kunsthandel en ziet niet alleen het werk van Jongkind waar ze erg van gecharmeerd is maar ze ontmoet hem ook in dezelfde kunsthandel.

Het verhaal begint met dat Josephine graag een werk van hem wil kopen en hem vervolgens ook bij haar thuis uitnodigt. Daarna wijken ze bijna niet meer van elkaars zijden. Maar toch is hun relatie niet zoals je van een normale liefdesrelatie verwacht.Maar door de liefde voor elkaar raakt Jongkind nog meer geïnspireerd en gemotiveerd en werkt langzaam aan een hele collectie schilderijen van zijn hand.

Het verhaal vertelt alles over het leven van zowel Josephine als Kunstschilder Jongkind. Dat zich in verschillende plaatsen afspeelt. Josephine is echt zijn muze regelt alles voor hem en zorgt ervoor dat zijn werk meer bekendheid krijgt en dat Jongkind op het rechte pad blijft. Josephine heeft een zoon eigenlijk uit een vorige relatie maar ze is nog steeds gehuwd met Alexandre. Jules woont bij zijn vader Alexandre maar ze ziet haar zoon samen met Jongkind regelmatig. en Parijs blijft ondanks alles hun thuisbasis en het verhaal geeft je echt een beeld van de stad Parijs omstreeks het jaar 1860. En de allesomvattende liefde die Jongkind had voor de kunst.

Het verhaal is lekker vlot geschreven en onderverdeeld in niet te lange hoofdstukken. Vanaf eigenlijk het begin al zit er een soort van onder liggende spanning in het verhaal. Een beetje lastig te omschrijven maar er is een soort mysterie waardoor je als lezer als het ware in het verhaal gezogen wordt en het in een keer uit wil lezen. Eigenlijk past de cover van het boek daar perfect bij. Je kan ook in het verhaal niet gelijk alles ontdekken en zien. Ik heb het als zeer prettig ervaren en heb met plezier dit boek gelezen.

Aan alles in dit boek merk je dat de auteur Marja Visscher de tijd heeft genomen om uitgebreid naar achtergrondinformatie te zoeken. Ze is als je het verhaal zo leest werkelijk zelf de geschiedenis ingedoken om deze prachtige historische roman te kunnen schrijven.2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wilnanda Hardeman