Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Uitstekend verslag van een scharnier-tijdperk

woutvisser3831 29 februari 2024
Dit is een heerlijk boek voor iedereen die in de jaren zestig jong was.

Wat vooral te danken is aan de zorgvuldigheid waarmee het is samengesteld: een keur van goede foto's met historisch zorgvuldig afgewogen teksten. Opgedeeld in hoofdstukken als 'aan het werk', 'het nieuwe wonen', 'vrije tijd en sport', 'kind in de jaren zestig' en 'het gezag in de jaren zestig'.

Ook maakt 'Het Grote Jaren 60 Boek' in breder verband duidelijk hoezeer deze tien jaren een scharnier vormden tussen de tijd ervoor en de tijd erna. Met veel baanbrekende nieuwe ideeën en opvattingen, die meer dan eens fors stof deden opwaaien.

De oude generatie, getekend door tegenslagen als de economische crisis van de jaren dertig, gevolgd door Wereldoorlog 2 en de Wederopbouw: zij wilden hun kinderen een beter leven bieden dan zijzelf hadden gehad.
En zijn daar wonderwel in geslaagd: er is in de geschiedenis van Nederland geen generatie geweest, die het financieel & materieel zo goed heeft (gehad) als de 'Babyboomers' -- de kinderen geboren tussen 1945 en 1955. Dit boek helpt om dat te kunnen waarderen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831