De vroege jaren van een adembenemend mode-fotomodel.
Dit fotoboek voert u naar de vroege jaren zestig van de vorige eeuw. En toont u goede Italiaanse modefoto's van Veruschka, een fotomodel dat toen 20-25 jaar oud was. Een handvol jaren later behoorde Veruschka tot de allergrootste mode-fotomodellen uit de geschiedenis.
De fotograaf van dit boek: Johnny Moncada. Zijn foto's zijn bijna allemaal zwart-wit, zoals gebruikelijk in de vroege jaren zestig. Maar hij legt de adembenemende fotogenieke potentie van Veruschka duidelijk vast.
Tenslotte wil ik u Veruschka's afkomst niet onthouden. Vera Anna Gottliebe Gräfin von Lehndorff werd in 1939 geboren, in de toenmalige Duitse provincie Oost Pruisen -- haar geboortekasteel ligt sinds 1945 in Polen.
Vera's vader behoorde tot de landadel, die eeuwenlang in het oosten van Duitsland de dienst uitmaakte. En die in 1944, toen Duitsland's nederlaag zich sterk aftekende, een complot smeedde om Hitler te vermoorden -- Von Stauffenberg was hiervan de bekendste naam.
Vera's vader zat ook in het complot, wat hem later in 1944 zijn leven kostte: Hitler overleefde de aanslag en nam bloedig wraak.