Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kamp Alpha 2020 kan niet zonder Kamp Alpha 2021 en vice versa

Yvonne Sonke auteur 13 mei 2021 Auteur
Zoals ik in mijn recensie van KA 2020 al schreef: ik ben geen recensent. Nog steeds niet. Ik kan wel met je delen wat ik van dit boek vond.
Ik las mijn eerdere recensie en ik besloot een deel te kopiëren, omdat deze tekst ook voor KA 2021 geldt:
Het boek lees je het beste in één keer uit. Je wilt namelijk gewoon weten hoe het verder gaat en het leest gemakkelijk weg. Zelf vind ik het ook prettig dat het deels in Nederland en de grensstreek afspeelt. Hierdoor geen namen die lastig te onthouden zijn (mocht je het toch niet in één keer kunnen uitlezen ;-) ) en ik herkende sommige plekken of situaties. Dat maakt dat je je deelgenoot voelt van dit verhaal.De diverse personages zijn goed uitgewerkt en ik kan mij a.h.w. een plaatje vormen van hoe ze eruitzien, hun karakter, manier van reageren. Aanvulling:
Dat komt mede omdat Suzanna Esther heel beeldend schrijft, met prachtig taalgebruik. En het verhaal is spannend en verrassend tot het einde.
Ik kan alleen maar aanraden om beide delen te lezen, de een kan niet (meer) zonder de ander.
Opnieuw hoop ik dat de auteur een vervolg gaat schrijven, want voor mij zijn er nog (te veel) open eindjes. Ik wil opnieuw weten hoe het verder gaat met de mensen en dieren in dit verhaal.
Of de auteur zich nog een keer in haar zelf-gecreëerde wereld wil en durft te storten, gezien de soms beangstigende raakvlakken met de huidige pandemie, weet ik niet. Misschien niet gelijk, de tijd zal het leren. Een heel ander verhaal/boek is ook prima, misschien ook wel prettig gezien het thema en de huidige pandemie. Ik blijf haar boeken iig met veel plezier lezen. Een dikke 4 sterren voor Kamp Alpha 2021!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Yvonne Sonke auteur

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?