➻ Liefde is niet de ander jouw pas te laten volgen. Het is kijken of je naast elkaar kunt lopen, elk op je eigen tempo, zonder elkaar kwijt te raken ♥♥

Yvonnes1988 16 december 2025
Samen met de gezellige leesclub van @ilonalevenbijls mocht ik Zoals kerst bedoeld is lezen.
Na het lezen van de vele positieve recensies hoefde ik dan ook niet lang na te denken of ik mee wilde doen aan deze leesclub. Dank @lsuitgeverij voor het recensie-exemplaar!

Het verhaal gaat over de familie De Koning en speelt zich af in Amsterdam. Drie jaar geleden is de moeder van het gezin overleden en sindsdien is kerst niet meer hetzelfde. Iedereen is zijn eigen weg gegaan. Dit jaar besluit vader het roer om te gooien en boekt hij een cosy cottage in een idyllisch Engels dorpje. Een kerst, precies zoals in de films.

In de drukte van ieders leven verloopt dit echter niet zonder hobbels. Elena worstelt met haar drukbezochte coffee bar in deze hectische periode, Anouk probeert werk, gezin en een afwezige echtgenoot in balans te houden, en Daan is op de achtergrond druk bezig met het sluiten van een belangrijke deal op werkgebied.
Wanneer blijkt dat vader iets belangrijks te vertellen heeft — een geheim dat hij pas wil delen als iedereen met kerst samen is — raakt iedereen lichtelijk in paniek. Wat zou dat kunnen zijn? Iedereen zet alles op alles om op tijd aanwezig te zijn, maar een ongeluk zit in een klein hoekje…

Dit boek gaat over wat écht belangrijk is: (nieuwe) liefdes, familie, zorg voor elkaar, warmte en veel humor.
Het verhaal is geschreven in de derde persoon, waardoor je een goed beeld krijgt van de verschillende personages. Omdat ieder personage zo anders is, kun je je makkelijk inleven en — althans, voor mij — veel herkenning vinden. De vlotte en levendige schrijfstijl zorgt ervoor dat je de scènes echt voor je ziet, wat het lezen extra fijn maakt.

Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier gelezen en voor mij is dit tot nu toe hét beste kerstboek! @vannessa_thuyns

⭐⭐⭐⭐⭐
#zoalskerstbedoeldis #vannessathuyns #ilonalevenbijls