Het boek Selfie is gebaseerd op het boek Vamp dat Caja Cazemier reeds in 2007 schreef. Eigenlijk was het de bedoeling om dit verhaal te updaten, maar omdat het nog steeds een actueel onderwerp is, schreef ze een heel nieuw verhaal. In dit verhaal gaat het over het nieuwe verschijnsel "Grooming", het dwingen van minderjarige meisjes om via de webcam seksuele handelingen te verrichten. De mobiele telefoon, laptop en computer zijn er de oorzaak van dat vele meisjes in deze situatie belanden via WhatsApp, Instagram etc.

Mirthe gaat met haar beste vriendinnen Lauren en Puck voor de gein een keertje op Tinder, een online datingsite. Hier kun je een match maken met iemand die dezelfde dingen leuk vindt als jij. Mirthe maakt zo kennis met Twan, een oudere jongen, maar allebei liegen ze over hun leeftijd. Mirthe 14 zegt dat ze 16 is en Twan 31 gaat voor de leeftijd van 22.

Er ontstaat eerst een vriendschapsband maar Mirthe raakt langzamerhand verliefd en geeft zich steeds meer bloot. Twan manipuleert en bedreigt haar maar Mirthe voelt zich veilig bij deze lange afstandsrelatie via Skype en webcam, ondanks haar twijfels af en toe over de stemmingswisselingen van Twan. Wanneer Twan haar in het echt wil ontmoeten ziet Mirthe geen problemen en gaat ze op zijn uitnodiging in. Dan blijkt dat Twan hele andere bedoelingen heeft en kan Mirthe gelukkig aan hem ontkomen.

Achteraf blijkt Twan al jarenlang meisjes te misbruiken, 100 meisjes heeft hij via internet verleid. Naïeve meisjes, kwetsbaar en onzeker, tussen de 12 en 20 jaar waren een makkelijk doelwit, nieuwsgierig naar seksualiteit. De zedenpolitie heeft hem opgepakt.

Dit verhaal heeft een goed einde, omdat Twan de foto's en filmpjes alleen voor eigen gebruik had. De ellende was niet te overzien geweest als deze online waren gekomen...

Reacties op: Grooming

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders