Twee vriendinnen groeien op in de jaren negentig van de vorige eeuw. He boek beschrijft de periode van de basisschool tot en met de middelbare school. De ik-persoon in het boek vertelt over haar vriendin, Vikki. Vikki durft alles: ze rookt, ze drinkt, gaat al vroeg met jongens om. De ik-persoon, waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt, is heel erg onder de indruk van Vikki.
In het eerste gedeelte van het boek gebeurt er niet echt veel. Pas als de twee vriendinnen naar de middelbare school gaan, ieder naar een andere, groeien ze uit elkaar en ontspoort hun vriendschap.
Laura van der Haar weet heel goed het tijdsbeeld van de jaren negentig te schetsen. Dit maakt het verhaal geloofwaardig en herkenbaar. Toch vind ik dat de schrijfstijl soms iets te puberaal is. Er wordt gelachen om onzinnige dingen, zoals pubers vaak doen. Het ligt allemaal net iets te veel voor de hand; er had wat mij betreft iets meer diepgang in het verhaal mogen zitten.
Desalniettemin weet Laura van der Haar met dit boek een spannend debuut neer te zetten, waarbij het slot van het boek toch nog zeer verrassend is!

Reacties op: pubervriendschap

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €14,99 bij

bestellen