Advertentie

Een vermoorde butler, verliefde baron en geheimzinnig landgoed. Het lijken de ingrediënten van een eeuwenoud detectiveverhaal maar vormen in werkelijkheid passages uit de nieuwe liefdesroman van Geertrude Verweij.

Hoofdpersonage is Donna Moree, een fotografe die ingehuurd wordt door barones Elaine Van Santhove. Aangekomen op Landgoed Santhove ontdekt Donna dat de broer van de bruid, baron Floris, de man is die zij negen jaar eerder na een vakantieromance heeft verlaten, op de vlucht voor een burgerlijk bestaan. De ontmoeting brengt herinneringen, gevoelens en twijfels naar boven. Donna probeert zich hiervoor af te sluiten door zich te storten op haar opdracht: het maken van een fotoboek van het landgoed en het voorbereiden van de bruidsreportage van de barones.

Vanuit de scherpe blik van de fotografe beschrijft Verweij het landgoed en haar bewoners tot in detail, waardoor je als lezer al snel aanwijzingen krijgt dat iets niet helemaal in de haak is. Wanneer de zachtaardige butler wordt vermoord, ziet Donna meteen dat bepaalde voorwerpen zijn verdwenen of verplaatst. Ondertussen zijn diverse bruiloftsgasten en de aanstaande echtgenoot op het landgoed gearriveerd waardoor de lijst met verdachten groeit.
De romance die zich ontwikkelt tussen Donna en Floris zorgt hierbij voor een prettige combinatie van spanning en romantiek, zonder te vervallen in zoetsappige clichés. De schrijfster blijft niet hangen in de twijfels en misverstanden en houdt daarbij de vaart in het liefdesverhaal.

De clou en de daaropvolgende gebeurtenissen aan het einde van het verhaal worden beknopt omschreven, dit doet enigszins afbreuk aan de zorgvuldige verhaalopbouw. Voor de liefhebbers van het genre spannende 'feelgoodroman’ is Erfgoed desondanks een aanrader.

Reacties op: Eeuwenoud detectiveverhaal?