Van mijn vriendin kreeg ik het derde deel van de trilogie,nl. het 'Medici mysterie', nadat ze er een positieve recensie over gelezen had in 'Knack'. Omdat het een trilogie is wil ik eerst deel één en twee lezen, voor drie. De eerste twee delen gekocht en direct beginnen lezen aan één... Wat een teleurstelling...!
Dit verhaal is kinderachtig simpel. Alle moeilijkheden om gebeurtenissen te verklaren of met elkaar te verbinden worden opgelost door dromen, visioenen en momenten van flauwte bij de hoofdpersoon. Op een hoogst onwaarschijnlijke manier wil men de meest beroemde personen in de geschiedenis aan het verhaal binden om er op die manier een schijn van geloofwaardigheid aan te geven. Het gegeven in het verhaal, Jezus getrouwd met Magdalena en alle belangrijke historische figuren, koningen en wetenschappers stammen van hen af, is niet nieuw en wordt nogal sullig gebruikt.

Ik vind het bijgevolg ongeloofwaardig, melig en truttig. Dit boek mag zeker niet vermeld worden als concurrent van Dan Brown's Da Vinci Code. Het kan er in de verste verte niet aan tippen.

Reacties op:

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders