Advertentie

Kathleen McGowan

beschrijving bewerken

Kathleen McGowan  (1963) is een Amerikaanse auteur van historisch-religieuze thrillers. Ze begon op jonge leeftijd met schrijven en was voor haar twintigste al journalist. Toen ze 21 jaar was, verhuisde ze naar Ierland. Daar studeerde ze internationale folklore en mythologie en leerde de geschiedenis van het verhalen vertellen in Europa en het Midden-Oosten. Later verhuisde ze weer terug naar de Verenigde Staten.

Vanaf 1989 werkte McGowan aan haar eerste roman, Het Magdalena Mysterie  (The Expected One, 2006), dat ze in eerste instantie in een kleine oplage in eigen beheer uitgaf, maar uiteindelijk door uitgeverij Simon & Schuster opnieuw werd gepubliceerd. Het was de succesvolle start van haar Magdalena Line-trilogie rondom de geheime geschriften van Maria Magdalena
Het tweede deel in de serie, Het Jezus Mysterie  (The Book of Love, 2008), focust zich op het leven van Saint Mathilda van Canossa. In 2010 voltooide McGowan de trilogie met Het Medici Mysterie  (The Poet Prince). In elk boek van de serie wordt de hoofdrol vertolkt door Maureen Paschal, die is belast met de ontdekking van historische documenten uit het christendom. 

Nieuwste boek

Het Boleyn mysterie - Kathleen McGowan Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken