Advertentie

Dit tweede deel ‘Het rode masker’ van de serie Handboek voor superhelden sluit naadloos aan op het eerste deel waardoor het aan te raden is voor de jonge lezer om deze boeken op volgorde te lezen.

In het eerste deel ‘Het handboek’ waarin ze tijdelijk bij haar oma gaat wonen en daardoor naar een andere school moet, vindt Lisa het handboek waarin 101 te leren superkrachten staan om superheld te kunnen worden. Niet meer dan drie vaardigheden tegelijk en daarom begint Lisa met leren vliegen, buitengewone gevechtstechnieken en praten met dieren. De eerste twee vaardigheden beheerst ze als we starten in het tweede deel en waarin ze verder oefent met het leren van de dierentaal.

Lisa wordt ook in dit deel helaas nog gepest, maar door zichzelf te blijven, tips te lezen in het dikke handboek, haar vaardigheden te blijven oefenen en ook te gebruiken, lukt het haar om hieraan iets te veranderen. Ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen en ook hier: oefening baart kunst.

Achterin beide delen wordt in het kort informatie gegeven over pesten en wat je zou kunnen doen als je gepest wordt. Deze graphic novel heeft een fijn formaat en ook de dikte is prettig voor minder fanatieke lezers. Ook in dit verhaal zijn duidelijke tekstblokken aanwezig en is de oorspronkelijk Zweedse tekst vertaald door Femke Muller. De tekeningen zullen regelmatig op het enge af zijn voor sommige lezers, maar daartegenover zullen liefhebbers ze bekijken als een tekenfilm. Vooral grote fans van strips kunnen ook van dit tweede deel genieten en voor hen is het goede nieuws dat er een deel drie op komst is.

Reacties op: Vliegen en praten met dieren

2
Het rode masker - Elias Vahlund Agnes Vahlund
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50
E-book prijsvergelijker