Advertentie

De makers van het tijdschrift NewScientist hebben weer een verfrissend Young Scientist vakantieboek samengesteld vol zonnige weetjes en puzzels!

Een kennis- en doeboek van maar liefst honderd pagina’s, verdeeld over tien thema’s zoals sterren, energie en mythologie. Elk onderwerp begint met weetjes en een verdiepende vraag.
Daarna volgen quizzen en puzzels die oplopen in moeilijkheidsgraad: van een doolhof naar een codekraker met kloktijden. Alle puzzels vormen een combinatie met de kennis in het desbetreffende onderwerp.
Zo weet je door het oplossen van een rebus waarom niemand de gloeilamp wilde hebben die door meneer Göbel was uitgevonden. Of wat er voor bijzonders gebeurde toen een meteoriet lang geleden op aarde neerstortte.

Wat opvalt, is de vele soorten puzzels. Woordzoekers, lijnpuzzels, rebussen, maar ook logigrammen en nonogrammen (ook wel Japanse puzzels genoemd).
Zo heeft elke jonge wetenschapper vanaf ongeveer 8 jaar in dit vakantieboek genoeg interessants te lezen, te doen en te ontdekken. Ook oudere puzzelaars zullen graag dit boek vol uitdaging oppakken.

Dit vakantieboek bewijst eens te meer dat wetenschap boeiend en fascinerend is. Met dit boek vliegt een vakantierit voorbij, misschien wel rijdend op zonne-energie. Of wordt toch die ene regenachtige dag weer zonnig als je leest over de zomer, de zon, fotonen, fotosynthese, een zonne-oven en zelfs zonnegoden. Ja ‘de tijd vliegt’, ook daarover leest een jonge Einstein in dit veelzijdige geweldige boek en laat de aankomende Hubble zijn telescoop meenemen voor heldere nachten. Kort gezegd: een niet te missen aanrader en cadeautip.

Reacties op: aanrader voor de jonge wetenschappers in de dop

1
Young Scientist vakantieboek - New Scientist
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker