Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Op Hebban organiseren we sinds februari 2019 regelmatig schrijfwedstrijden, gratis en laagdrempelig. We begonnen met de ‘Meer dan 1000 woorden’-schrijfwedstrijd in het Hebban Thrillermagazine. Daarna volgden om de paar maanden andere, zoals ‘Winst’ (2019), ‘Een alternatieve kerst’ (2019), ‘Thriller Tiendaagse’ (2020), ‘Liefde in tijden van corona’ (2020), en de 'Eindejaarsschrijfwedstrijd' (2020). Het thema, het aantal woorden, het deelnamemoment en het wedstrijdverloop varieert. Na elke wedstrijd werd een e-book met de beste verhalen gepubliceerd, die nog steeds te downloaden zijn via de hiervoorgenoemde links.

Naast deze Hebban schrijfwedstrijden, organiseren we inmiddels ook drie grote verhalenwedstrijden met prijzengeld, namelijk de Harland Prijs (voor de genres fantasy, sciencefiction en horror, in samenwerking met Stichting Fantastisch Genre), de Goeken Prijs (voor spannende verhalen, in samenwerking met Stichting Gouden Strop) en de Renate Dorrestein Prijs (voor literaire verhalen, in samenwerking met Stichting Renate Dorrestein). De Harland Prijs loopt gedurende zomer (schrijven) en najaar (indienen en beoordelen) en wordt in december uitgereikt, de Goeken Prijs van de winter (schrijven) en het voorjaar (indienen en beoordelen) loopt door naar de uitreiking in mei en de Renate Dorrestein Prijs loopt gedurende voorjaar (schrijven) en zomer (indienen en beoordelen) en wordt in september uitgereikt.

De drie grote schrijfwedstrijden beslaan dus het hele jaar, terwijl de gelegenheidswedstrijden daar tussendoor georganiseerd worden.

Wanneer worden er schrijfwedstrijden gehouden op Hebban?

Het hele jaar door: de Harland Prijs deadline is rond begin oktober, de Goeken Prijs deadline rond begin maart, de Renate Dorrestein Prijs rond eind juni en daartussen worden losse, kleinere schrijfwedstrijden georganiseerd.

Wie kan meedoen aan deze schrijfwedstrijden?

Iedereen! Lees de voorwaarden goed, zodat je een verhaal in het juiste genre en de goede lengte instuurt.

Wat kost het meedoen aan schrijfwedstrijden?

De kleinere Hebban schrijfwedstrijden zijn gratis! Deelname aan Harland Prijs, Goeken Prijs en Renate Dorrestein Prijs kost 10 euro per verhaal, maar daar staat een hoofdprijs van 1.000 euro tegenover.

Wat kun je winnen?

Bij de Hebban schrijfwedstrijden gaat het om de eer en de kans op publicatie. De top vijf van elke schrijfwedstrijd wordt in een e-book op Hebban gepubliceerd. Bij de Harland Prijs, Goeken Prijs en Renate Dorrestein Prijs krijgt de winnaar bovendien 1.000 euro en de vier runners-up 50 euro publicatievergoeding.

Hoe lang mag een verhaal zijn?

Bij de Harland Prijs, Goeken Prijs en Renate Dorrestein Prijs geldt een maximum van 7.500 woorden. Bij de Hebban schrijfwedstrijden is dat minder, maar dat varieert per wedstrijd (en soms is er ook een minimum aantal woorden).

Mag je ook een Engels- of anderstalig verhaal indienen?

Nee, alle verhalen dienen in goed Nederlands geschreven te zijn.