Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van 48 ongelezen boeken naar...

op 19 augustus 2018 door

Ergens in maart schreef ik een stukje over dat ik veel te veel ongelezen boeken in mijn kast had staan. Mijn doel was om zoveel mogelijk van die 48 ongelezen boeken te lezen, de zomervakantie zou me helpen om flink wat meters te maken. Vandaag is de laatste dag van mijn vakantie (wat is dat hard gegaan!) en dus is het tijd voor een telling. Het aantal ongelezen boeken staat nu op: 60.

Huh? Zestig? Ik dacht dat het idee was dat ik minder boeken zou hebben? Hoe is dat gebeurd? Nou, na mijn eerste telling van het aantal ongelezen boeken kreeg ik veel reacties van jullie. Ik was niet de enige met het probleem, maar sterker nog, veel van jullie vonden dat ik helemaal geen probleem had. 48 boeken maar? Dat stelde toch niets voor! Ik zag wat andere aantallen voorbij komen en inderdaad, mijn schamele 48 ongelezen boeken vielen daarbij in het niets. Ik geneerde me dat ik het ooit op had durven brengen en wist niet hoe snel ik naar de boekenwinkel moest rennen om wat extra ongelezen boeken in mijn kast te kunnen zetten. Vervolgens kwam ik op marktplaats de Deverry-serie tegen en haalde die snel op. Zo, dat waren weer 15 boeken extra! Het begon nu echt ergens op te lijken!

Terwijl ik de nieuwste aanwinsten met veel passen en meten in de speciaal voor ongelezen boeken kastjes probeerde te proppen, kwam ik langzaam tot bezinning. En dus begon ik, in plaats van in het wilde weg boeken te kopen, nu daadwerkelijk met het lezen ervan. Ik heb die 48 boeken weliswaar niet tot een lager aantal kunnen brengen, maar ter mijn verdediging: Ik heb van de oorspronkelijke stapel inmiddels wel 19 boeken gelezen. Mijn oorspronkelijke stapel is dus geslonken tot 29 boeken. En dat vind ik helemaal niet zo'n slechte score!



Reacties op: Van 48 ongelezen boeken naar...