Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De zilverweg van Stina Jackson

op 10 december 2019 door

Stina Jackson heeft niets van haar Zweedse roots verloren toen ze naar Denver, Colorado verhuisde. Dat bewijst haar debuutthriller 'De zilverweg', die prompt in de prijzen viel.

De zilverweg won dit jaar de Zweedse Book of the Year Award en The Glass Key, een prestigieuze Scandinavische prijs voor de beste thriller van eigen bodem. Het boek verschijnt 12 november in Nederlandse vertaling (door Marika Otte) bij uitgeverij De Geus. De duistere cover belooft een onheilspellend verhaal, maar dat is niet alles dat de thriller de lezer te bieden heeft.

'Duister en hypnotiserend boek over het leven aan de rand van het bestaan.' - Jury van de Zweedse Thrillerprijs

'Een onvergetelijk portret van het verdriet van een vader.' - Sunday Times

Jackson is geboren en getogen in Skellefteå. In 2006 verhuisde ze naar Amerika, waar ze nog altijd woont met haar man Robert. De zilverweg speelt zich af in haar geboorteplaats in Noord-Zweden, langs de Riksväg 95. Deze rijksweg is circa 355 kilometer lang en loopt van de Botnische Golf naar Bodø in Noorwegen. De weg wordt in de volksmond Silvervägen genoemd, waar Jackson handig gebruik van maakt voor haar boek.

De zilverweg

Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina drie jaar eerder verdween bij een bushalte aan De zilverweg in het noorden van Zweden speurt haar vader Lelle obsessief naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben en met rust gelaten willen worden. De politie heeft de zoektocht allang opgegeven, maar dan wordt er opnieuw een meisje vermist. Het verband met Lina is snel gelegd en Lelle gaat tot het uiterste om de dader en de meisjes te vinden.

Stina Jackson houdt een levendige Instagram bij, voor een inkijkje in het leven van deze kersverse auteur. Voor meer auteurs kun je ook bij ons recente artikel terecht. 

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar de thriller De zilverweg? Lees alvast een fragment door op de link hieronder te klikken. 

Lees een fragment uit De zilverweg



Reacties op: De zilverweg van Stina Jackson

Meer informatie

Gerelateerd

Over