Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stel een vraag aan Pieter Koolwijk!

op 17 januari 2020 door

Stel je vraag!

Pieter Koolwijk zal lezersvragen beantwoorden. We verzamelen ze allemaal hier. Elke buzzer mag een vraag onder dit artikel plaatsen. En niet spoileren, he!

Pieter Koolwijk is er dol op de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie te laten vervagen. Je ziet het in al zijn boeken terugkomen, van zijn debuut Vlo en Stiekel tot aan het splinternieuwe Gozert. Elk van zijn verhalen is bovendien een geheel nieuw concept; waar het in Prutje ging om het op zoek gaan naar een beter leven (en wat is dat dan?) draait het in Gozert om een denkbeeldige vriend.

Linde Faas is een alleskunner. Ze werkt als animator van tekenfilms, als kunstenares en (kinderboeken)illustrator. Ook schreef en illustreerde ze twee eigen prentenboeken; Ik neem je mee (2018) en De jongen en de walvis (2019). Bij uitgeverij Lemniscaat werkt ze samen met verschillende auteurs voor de illustraties van hun boeken, maar de combinatie met Pieter Koolwijk lijkt immiddels een vaststaand gegeven.

Gozert

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt…

Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Leesfragment

Hebben we jou intussen nieuwsgierig gemaakt naar dit kinderboek van topduo Pieter Koolwijk en Linde Faas? Hieronder vind je een voorproefje van Gozert!

Lees een fragment uit Gozert



Reacties op: Stel een vraag aan Pieter Koolwijk!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk (1974) is een fantasyfanaat. Zijn korte verhalen zijn in verschi...

Linde Faas

Linde Faas

Linde Faas (1985) studeerde Animatie aan de kunstacademie van Breda. Met haar af...