Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: De verloren vader

op 10 april 2020 door

Toen Amarins bij mijn leesplannen voor 2020 blog reageerde dat zij ook graag ‘De verloren vader’ wilde lezen was onze buddyread afspraak snel gemaakt. De tweede helft van maart zouden we starten. Dat werd na wat heen en weer berichtjes uiteindelijk eind maart.

Bestsellerauteur Diney Costeloe schreef met 'De verloren vader' een aangrijpende roman.

1921. In een Engels dorpje worden acht bomen geplant als monument voor acht soldaten die nooit terugkwamen uit de oorlog. Op een dag blijkt er een negende naast te staan. Wie is de ‘onbekende soldaat’ aan wie de boom is opgedragen?

2001. Het monument dreigt te worden gekapt voor een nieuwe wijk. Journaliste Rachel Elliott raakt gegrepen door het verhaal achter de negende boom, en ze spant zich in om het mysterie op te lossen. Maar ze had nooit kunnen bedenken hoe persoonlijk dit verhaal zou blijken te zijn…

Het boek verscheen in het Engels eerder onder de titel 'The Ashgrove'.

c6b73e25fd0d3c82fdbc5a1bca8c6dbd.jpg

 

We laten jullie meegenieten van onze leesbeleving!

28 maart 2020

Amarins: Ik ben wel benieuwd wat je verwachtingen zijn van dit boek. Ik stap er blanco in, heb nog nooit wat gelezen van deze auteur. Dus ik laat me verrassen. Jij hebt eerder boeken van haar gelezen toch?

Francisca: Jazeker! Ik las ‘Het meisje zonder naam’ als Buzz-boek via Hebban, het vervolg las ik in het Engels: ‘The married girls’. En ik las ook nog ‘The Throwaway Children’ en ik ontmoette deze auteur tijdens een gezellige meet & greet in Utrecht waar ze destijds een en ander over het boek wat wij nu lezen vertelde! Ik ben dus erg benieuwd naar dit boek.

 

30 maart 2020

Francisca: Zo ik ben aanbeland bij blz 75, waar 1915 bij staat! Tot nu toe vind ik het een interessant verhaal.

Amarins: Ik ben op blz 60 aangekomen. Ik vind het tot nu toe een heel mooi verhaal. Ook wel een heel bijzonder verhaal, over een onderwerp, de bomen, die vaak wat onderbelicht blijft. Eerst is het hot en hoe langer het geleden is dan komt het vaak op de achtergrond. Hoe mensen zich nu hard maken voor deze afbraak vind ik heel mooi. Ik vind het wel opletten met al die verschillende namen. Je moet het hoofd erbij houden. Maar tot nu toe, chapeau, mooi geschreven!

Francisca: Eens!

 

31 maart 2020

Francisca: Zo ik heb even mijn ‘reistijd’ genomen als leestijd in de zon. Ik was in 1915 en ben nu voor vanavond weer aanbeland in 2001

Amarins: Wow lekker zeg! Ik hoop vanavond nog te kunnen lezen. Ben zo benieuwd hoe het verder gaat. Je bent nog steeds enthousiast?

Francisca: Ja nog steeds enthousiast, nu hou ik ook erg van dit soort boeken met 2 lijnen erin die dan uiteindelijk samen zullen gaan komen.

Amarins: Ik ga straks ook gauw verder, heb er zin in!

 

1 April 2020

Amarins: Ik ben gisteravond op pagina 123 aangekomen. Wauw wat een boek zeg. Die stukken van 1915 voegen echt iets toe. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoe het verder gaat met Rachel en haar betrokkenheid bij het Essenbosje!

Francisca: Ik ook... en zit je net zo lekker in 1915 vlieg je naar 2001 en floep daarna weer terug.

Amarins: Ja precies haha. Toch word je wel steeds nieuwsgieriger wat er komt en hoe dit straks gaat aflopen. Ik vind dat Diney Costeloe erg mooi schrijft, veel namen maar je zweeft helemaal mee in het verhaal, echt heel mooi! Ik probeer straks nog wat verder te gaan.

Francisca: Ik vond het grapje van oma Rose erg grappig

Amarins: Ja haha die was leuk! Ik vind het zo'n lieve warme oma!

Francisca: Tot blz 194 gelezen! Pfft wat een vreselijke oorlog was dat toch ook die 1e Wereld Oorlog met die loopgraven...!

2 April 2020

Amarins: Het is gisteren laat geworden, ik kon het boek niet wegleggen maar moest wel toen het half 1 was! Ik ben op blz 206. Wat een boek. Wat prachtig geschreven. En die Molly en Sarah wat heb ik een bewondering voor hen. Dat we nu veel van 1915 te weten krijgen vind ik heel mooi, ben wel benieuwd hoe dit straks allemaal samenkomt.

Francisca: Wat lopen we lekker gelijk op! Die Molly die doet het allemaal maar even. En die Sarah gok ik dat straks non gaat worden...ik vind het verhaal uit 1915 ook erg interessant!

Amarins: Ik krijg het steeds meer te doen met de meiden. Ze mogen ook werkelijk niks van die nonnen, een troostende arm is al te veel. Juist in die moeilijke tijd heb je troost nodig. Wat een rot oorlog!

Francisca: Tot 302 gelezen...

Amarins: Haha ik ook en nu ga ik slapen!

 

3 April 2020

Die ochtend...

Amarins: Ik ben op 347. Ik moet weten hoe dit zit. Alhoewel ik het hier en daar ook wel een heel klein beetje voorspelbaar vind. Ben benieuwd of jij dat ook vindt? Als je verder leest weet je denk ik wel wat ik bedoel.

Francisca: Ja ik snap wat je bedoelt, ik dacht al snel te weten wie de persoon in de proloog was.

Die middag...

Amarins: Ik heb het boek uit! Kan alleen maar zeggen, wauw prachtig verhaal.

Francisca: Oooh! Ik heb vanmiddag geen letter gelezen...

Later die avond...

Francisca: UIT! Mooi! Erg mooi ook dat dit gebaseerd is op een waargebeurd feit, dat Shot at dawn.

Amarins: Precies! Zo’n prachtig verhaal en eigenlijk natuurlijk heel triest. Wij kunnen het ons anno 2020 niet meer voorstellen maar zo erg was het wel. Ik vind het geweldig hoe Diney Costeloe de verhaallijnen van Rachel en van Molly en Sarah samen heeft gebracht. Het was echt genieten van een intens verhaal.

Francisca: Helemaal eens! Een 5* van mijn kant. En mijn gokje over Sarah… Nu ben ik dus erg benieuwd naar het boek The Sisters of St Croix!!!

Amarins: Ook voor mij dikke vijf sterren. Zo mooi geschreven, zo levensecht, het grijpt je af en toe zo aan. Echt een aanrader. Gisteren las ik toevallig dat er in september dus een Nederlandse vertaling uitkomt van dat boek: ‘Twee moedige vrouwen‘ die ga ik ook zeker lezen.
Wat vond ik het leuk om samen met je te lezen. Dank je wel!

Francisca: Ik vond het ook erg leuk!

We hopen dat jullie genoten hebben van onze buddyread! Heb jij het boek ook gelezen? Laat dan weten wat je ervan vond!

 

 



Reacties op: Buddyread: De verloren vader

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Lond...