Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Read-a-thon

op 26 oktober 2020 door

Vrijdagmiddag zag ik bij het even scrollen op Facebook een post van Marieke met een link naar haar blog over de Hebban Read-a-thon. Omdat ik al even niet op Hebban was wezen lezen, met een goede reden want ik was gewoon boeken aan het lezen, had ik de oproep voor dit Read-a-thon weekend dus bijna gemist. Omdat ik ook kook en bakplannen had dacht ik die combineer ik wel met het lezen. Zo gezegd zo gedaan en zo ging mijn Read-a-thon weekend dan van start. 

215fb55cef04842379dfa0291c48d68c.jpg

Vrijdag

Ik maakte snel een foto van de stapel waar ik het een en ander van hoopte te lezen, ik kon alleen mijn telefoon er niet bijzetten op die foto omdat ik daar natuurlijk de foto mee maakte! Op mijn telefoon stond namelijk het luisterboek ‘Rood, wit en koningsblauw’ wat ik aan het luisteren was en waar ik dit weekend flink wat meters in hoopte te maken.

Ik installeerde me na het eten en opruimen op mijn leesstoel met wat lekkers en las flink wat bladzijden in ‘Bloemblad van zee’ van Isabel Allende. In bed las ik nog een paar alinea’s van 'Britt' op mijn e-reader tot mijn ogen echt dichtvielen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

 Zaterdag

Ik werd vroeg wakker en omdat ik enkel bakplannen voor de ochtend had las ik even een paar hoofdstukken op mijn e-reader totdat mijn twee schatjes wakker werden. We ontbeten, ik zette een was aan en ik begon aan mijn brownies, ook uit een boek: ‘Simply’ van Sabrina Ghayour. Terwijl de brownies in de oven stonden ruimde ik de keuken op. De brownies moesten afkoelen en dus installeerde ik me met mijn luisterboek en borduurwerk om in beide eens wat meters te maken. Tussendoor sneed ik de brownies in stukjes en bracht ik een stukje naar mijn dochter, die ze door de sinaasappel die erin zat echt niet lekker vond. Ik deed er snel zes in een doosje, plakte er een kaartje op met wat erin zat en bracht het naar de buren. Ook deed ik er zes in een doosje voor mijn ouders en stopte dat in de diepvries, voor als we daar weer heen gaan.

Ik maakte de boemboe voor de rendang die we zouden gaan eten en zette alles op het vuur. Het vlees moest elke 20 tot 30 minuten geroerd worden en dus borduurde en luisterede ik ondertussen verder. Na ruim 3 uur zag het er bij mij absoluut niet uit zoals op de foto, de saus was totaal niet ingekookt, logisch ook als je drie uur moet stoven mét deksel op de pan. Maar goed de smaak was er niet minder om en samen met rijst en een komkommer salade genoten wij van onze maaltijd. Tussendoor had ik het boekverslag met extra opdrachten over het boek ‘De Mol’ van Bart Debbaut wat mijn dochter voor 23:00 moest inleveren nog even doorgelezen op leesbaarheid en logica.

De avond stond in het teken van de finale van Wie is de mol? En ik bleek in de diverse poules waar ik aan meedeed op een zesde plaats of hoger geëindigd te zijn, in een poule was ik zelfs de poulewinnaar, een poule waar ik niemand van ken maar die gevormd werd door enkel Francisca’s.

Nadat dochter en ik nog even hadden nagepraat, beiden hadden we de mol dus goed besloot ik om nog wat op mijn e-reader te lezen. Ik las tot middernacht en vond het toen wel welletjes.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Zondag

Ik was vroeg wakker, nu moet mijn dochter op zondag bijtijds opstaan omdat ze om 8:30 de deur uit moet om naar de hockeyclub te gaan om training te geven en ik vermoed dat ik van haar geschuifel op zolder wakker ben geworden. Ik las nog een paar hoofstukken op mijn e-reader totdat manlief en ik gingen ontbijten. Na het ontbijt verschoonde ik snel het bed van dochter en dook ik in haar leesstoel om het laatste hoofdstuk van Britt uit te lezen.

Daarna pakte ik mijn luisterboek en mijn borduurwerk en ik ging ik weer verder met kruisjes maken. Vandaag stond er wederom een pruttel recept op het menu en na de late lunch begon ik daar dan ook maar snel aan. Ook dit was een gerecht wat zich prima leende om bij verder te borduren en te luisteren dus dat deed ik dan ook. Toen de stooftijd van vier uit bijna voorbij was maakte ik de risotto, het recept gaf aan dat het ongeveer 20 minuten zou duren. Ik stond mezelf al een lamme arm te roeren maar de rijst was nog keihard. Ik deed iets wat ik nooit doe, ik pakte mijn telefoon en deed mijn oortjes in en ging weer even fijn naar Washington DC terwijl ik verder roerde in de risotto. Na voor mijn gevoel het dubbele aan tijd was die dan eindelijk klaar.

Nadat de keuken weer spic en span was zette ik me voor de tv om Ondersteboven van Afrika met Waldemar Torenstra te kijken. Daarna keek ik naar Geraldine en de vrouwen en kreeg ik de rillingen en een brok in mijn keel van het horen van de verhalen van de vrouwen. Ik had daarna nog even wat ontspanning nodig en was blij dat ik nog een groot deel van het laatste hoofdstuk van Rood, wit en koningsblauw kon luisteren zodat ik even ergens anders aan kon denken. Ik luisterde het boek uit en las hiermee dus mijn tweede boek van dit weekend uit en moet zeggen dat mijn read-a-thon wat mij betreft geslaagd is.

Wat ik verder ook nog deed om het read-a-thon weekend zoveel mogelijk te slagen was zo min mogelijk op social media en op Hebban kijken, dat had dus wel tot gevolg dat ik een flinke leeslijst aan blogs had vandaag die ik dan ook nog niet allemaal gelezen heb ;-)

215fb55cef04842379dfa0291c48d68c.jpg

 



Reacties op: Hebban Read-a-thon

Meer informatie

Gerelateerd