Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The French Chateau Dream

op 01 juli 2023 door

Na de epiloog in The Christmas Castle in Scotland was al het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen. Ik hield NetGalley dus goed in de gaten, maar had dit niet hoeven doen want ik kreeg vanzelf van Chloe Cummings van OneMoreChapter half mei al een mailtje met als onderwerp: Be the first to read the brand new book by Julie Caplin on NetGalley!

Nou natuurlijk wil ik een van die eersten zijn dus downloadde ik het boek gelijk, ik ben inmiddels pre-approved bij OneMoreChapter dus aanvragen is niet meer nodig.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver de auteur

Julie Caplin is verslaafd aan reizen en lekker eten. Ze is constant op zoek naar de perfecte gin en is obsessief kieskeurig over glazen, tonic en garnituren. Tussen de reguliere gin-proeverijen door, schreef ze haar debuutroman ‘Talk to Me’ die zich afspeelt in slechts een van de vele steden die ze in de loop der jaren heeft verkend.

Ze was voorheen PR-directeur en zwierf jarenlang door Europa en nam culinair redacteuren mee op persreizen om de gastronomische geneugten van verschillende steden in Italië, Frankrijk, België, Spanje, Kopenhagen en Zwitserland te proeven. Het was een zware klus, maar iemand moest het doen, zegt ze zelf. Deze reizen vormden de inspiratie en setting voor de diverse boeken in de Romantic Escapes serie, waarvan dit boek alweer dus deel 10 is.

Julie schrijft ook hedendaagse romantiek als Jules Wake.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Je bent uitgenodigd voor een zomer vol sprankelende champagne, warme, boterzachte croissants en een beetje je ne sais quoi...

Met een gebroken hart en een gebroken geest is Hattie toe aan een zomerse ontsnapping. Dus wanneer de kans zich voordoet om te werken in een prachtig, statig kasteel in de Champagnestreek in Frankrijk, boekt ze haar vlucht sneller dan een kruk kan knallen.

Romantiek is het laatste waar Hattie naar op zoek is, maar ze had niet verwacht dat Luc haar leven binnen zou wandelen. Met picknicks in de warme Franse zon en heerlijke foodie-uitstapjes naar de plaatselijke markt begint Hattie zich af te vragen of een vakantieflirt - of misschien zelfs iets meer - misschien precies is wat ze nodig heeft.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgLeeservaring

Toen ik de mail van Chloe las moest ik even goed kijken, is dit echt een deel uit de Romantic Escapes serie? De voorkant is zo anders dan de eerdere 9 delen.

Zoals wel duidelijk moge zijn speelt het zich af op een kasteel in Frankrijk, in de Champagne streek. In dit boek speelt Hattie de hoofdrol, die kennen we al uit het boek dat in Ierland speelde. Maar ook Fliss komt in dit boek langs, zij speelde in datzelfde boek.

Hattie is door haar oom gevraagd om als wedding planner de bruiloft van zijn dochter, haar nichtje Gabby, te regelen op het kasteel. Luc, die sinds kort op het kasteel van zijn vader woont was hier niet van op de hoogte maar is hier snel content mee, alles wat het kasteel geld kan opleveren vindt hij prima aangezien hij graag weer champagne wil maken zoals zijn oudtante ooit deed.

De huishoudster traineert de boel, maar dit heeft een andere reden. Haar dochter trouwt ook en wil dit graag in de wijngaard van het chateau doen, maar twee bruiloften tegelijk is dat mogelijk? Hattie werkt veel met Luc samen en ze beginnen een vakantiefling. Ze bezoeken de lokale markten en gaan ook samen op pad. Tijdens een tripje van hen samen naar Parijs komt ook Nina van de kleine patisserie in Parijs langs, erg leuk om op deze manier oudere hoofdpersonen een rolletje in het boek te geven.

Nadat Fliss op het chateau is aangekomen om te helpen met het koken veranderd er weer wat in de dynamiek tussen de bewoners. Er komt dus weer van allerlei lekker voorbij en het was dan ook weer genieten op deze mini vakantie naar Frankrijk!


Characters 8| Atmosphere 8 | Writing style 8 | Plot 8| Intrigue 8| Logic 8| Enjoyment 8 | Score 8,00 = 4 sterren

dcc5a3298a77b6fd3e8df8ee1a08cf2a.jpg

De complete Romantic Escapes serie

  1.     The Little Café in Copenhagen - Het kleine café in Kopenhagen
  2.     The Little Brooklyn Bakery - De kleine bakkerij in Brooklyn
  3.     The Little Paris Patisserie - De kleine patisserie in Parijs
  4.     The Northern Lights Lodge
  5.     The Secret Cove in Croatia
  6.     The Little Teashop in Tokyo - De kleine theewinkel in Tokio
  7.     The Little Swiss Ski Chalet
  8.     The Cosy Cottage in Ireland
  9.     The Christmas Castle in Scotland
  10.     The French Champagne Chateau

 



Reacties op: NetGalley: The French Chateau Dream

Meer informatie

Gerelateerd