Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in september?

op 30 september 2019 door

September – lees uit eigen kast maand….niet dus! Lees een boek uit de Hebban 1000! Dat is de categorie volgens de Hebban Challenge Checklist. Daar ging ik dus in eerste instantie de mist mee in.

Ik begon de laatste dag van augustus in het Engelse boek ‘Crazy Rich Asians’ dit omdat ik in de blog van Marieke had gezien dat er een boek van was. Ik had, samen met mijn dochter, op de heenweg in het vliegtuig deze film gezien, beiden vonden we de film hilarisch. Ik vink dit boek af voor de augustus challenge: lees een boek ‘door andermans ogen’.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

 

67) Stewardess Hannah in Reykjavik - Petra Kruijt

Weer een leuk verhaal over stewardess Hannh die dit keer naar het koude Reykjavik mocht. De vlucht maakte ze met de leuke co-piloot Tim en ze gingen samen op walvis-safari. Ik gaf het kortverhaal 4 sterren. 

68) Crazy Rich Asians - Kevin Kwan

Het boek is natuurlijk vele malen uitgebreider dan de film, ook eindigt de film totaal anders dan het boek. Het boek heeft een open einde en dat had de film niet. De vele namen en ingewikkelde familierelaties zouden tot enige verwarring kunnen leiden, maar even terugbladeren naar de stamboon voorin helpt je dan vlot. Het Engelse boek las heerlijk weg en nadat ik het dichtsloeg wilde ik meteen weten hoe het verder gaat met Rachel en Nick, want ik kwam erachter dat er nog twee delen verschenen zijn. Die heb ik meteen op mijn WIL lijst gezet en ik kocht de omnibus met daarin alle drie de delen omdat dit voordeliger was dan de twee vervolg delen apart te kopen. Nu kan mijn dochter de drie boeken ook lezen op haar telefoon, zij leest namelijk liever Engelse boeken dan Nederlandse. 

 

69) Vruchtvrouw - Jeske Meinema

Dit boek wilde ik al lezen nadat ik had gehoord dat er een deel twee was, het eerste deel las ik in een buddyread met Joella. Dit deel kan je overigens niet echt goed lezen als je het 1e deel niet gelezen hebt vind ik. Gemma is nog steeds niet altijd even sympathiek, blijf me afvragen hoe ze een beroep als het hare kan uitvoeren als ze niet van kinderen houdt, maar goed. Het verhaal rammelde hier en daar een beetje vond ik en ook stoorde ik me aan de diverse taalfouten en foute vervoegingen van werkwoorden. Het boek heeft een heel erg open einde dus ik mag aannemen dat er een 3e deel gaat komen. Ik gaf het boek 3 sterren.

 

70) Minnaar in mineur - Nathalie Koenekoop

Jay is gitarist bij de populaire band, Thunder Sticks. Hij is een echte player en verslijt vriendinnetjes bij de dag. Totdat hij wordt versierd door Charlotte. Jay is voor de eerste keer in zijn leven echt verliefd, maar hij weet niet dat Charlotte getrouwd is.

Nathalie deed een oproep op Facebook wie haar manuscript kritisch wilde lezen, ik behoorde tot een van de gelukkigen en zat met mijn notitieboek naast me te lezen. Maakte kritische aantekeningen, hopelijk niet al te kritisch en schreef een recensie voor Nathalier. Ik geeft het manuscript op dit moment een ruime 3 sterren.

 

71) Sprookjes bestaan niet - Jeske Meinema

Je e-reader geeft graag aan dat je nog meer boeken van een bepaalde auteur erop hebt staan en zo las ik daarom dit boek van Jeske Meinema. Kort en grappig verhaal over Amelie die denkt dat ze auditie doet voor het Nationaal Ballet maar terechtkomt bij de auditierondes voor Elfelot, een soort Efteling meets Disneyworld pretpark. Gewoon grappig en af en toe tenenkrommend, maar ook hilarisch en gewoon leuk. Ik ga het boek 3 sterren.

 

72) Villa Esperanza - Greetje van den Berg

Dit boek, uit eigen kast, kocht ik voor een spotprijs afgelopen februari tijdens het Valentijnfestijn. Al die tijd lag het te wachten om gelezen te worden. Nu in de LUEK maand pakte ik het dan eindelijk op. Wat het leuke van dit boek is, is dat de hoofdpersoon eens niet twintig of dertig is maar 47 jaar oud. Dit geeft toch een andere dimensie aan het boek. Er spelen wel jongeren in het verhaal, maar de hoofdpersoon is toch wel Gitta die je goed leert kennen door het hele boek heen. Ondanks dat het boek een soort open einde heeft is het toch een mooi afgerond verhaal. Ik gaf het 3 sterren.

 

73) Bob de straatkat - James Bowen

Ik had een Hebban tasje, plus nog een aantal andere ‘boekige’ linnen tasjes, welke Evelien graag wilde hebben. Evelien had een paar dozen met boeken staan, ik selecteerde er twee boeken uit, deze en voor mijn dochter ‘A wrinkle in time’. Zo spraken we af in Hoofddorp en wisselden onder het genot van een kopje thee onze bezittingen uit. Doordat ik dus fout gedacht had dat het thema deze maand lees uit eigen kast was had ik nog geen boek voor de challenge gelezen. Maar dit boek slaat dus meteen twee vliegen in een klap, het staat én in de Hebban 1000 en het staat, al is het nog maar net, in mijn boekenkast!

Eenvoudig, maar mooi geschreven verhaal over James, die in een afkickproject zit in verband met zijn verslaving, en totaal onverwacht de mooie rode straatkat Bob in zijn leven krijgt. Mooi en warm verhaal over hoe Bob hem geholpen heeft op het juiste pad te blijven. Het leven op straat gaat zeker niet over rozen en dat lees je ook in het boek. Nadat ik het uit had las ik het leuke artikel van Marieke en ben ik Bob meteen gaan volgen op Instagram. Ook keek ik de film, want deze staat op Netflix. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

74) Zeezicht - Linda van Rijn

Een boek uit mijn boekenkast, mooi voor LUEK dus. Niet eentje die er nog maar net stond, nee deze stond er al enige tijd, wellicht al wel enige jaren! Voorop staat op mijn kaft de kreet ‘beter dan Suzanne Vermeer’…dat intrigeerde me toch wel. De boeken van Suzanne Vermeer, net zoals Linda van Rijn een pseudoniem, lees ik regelmatig maar zijn geen blijvertjes. Het zijn allemaal aardige thrillers met een vakantie sfeertje. Dit boek van Linda van Rijn is niet anders, op één punt na, dat ik de kreet zeker onderschrijf!  Een zeer verrassende wending die je totaal niet ziet aankomen! Ik gaf het boek vier sterren.

 

75) Stewardess Hannah in Barcelona - Petra Kruijt

Dit keer mag Hannah naar Barcelona, ze komt gezien de krappe tijd die tussen haar heen en terugvlucht ziet niet van de luchthaven af. Maar ze vermaakt zich prima met haar mentor Miranda. Ik gaf het kortverhaal 4 sterren

76) Hebban Feelgood Zomer 2019 - Diverse auteurs

De bundel met daarin alle leuke verhalen die de afgelopen zomer op de Feelgood pagina verschenen zijn. Het ene verhaal spreekt me net iets meer aan dan het andere. En een aantal verhalen vragen echt om een vervolg, maar in zijn algemeenheid kan ik zeggen dat het een heerlijke bundel vol leuke verhalen is. Ik geef de bundel een kleine 4 sterren.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg 

 

Totaal las ik in september ruim 1900 bladzijden.

Wat gaat oktober mij brengen? Ik ga een buddy-read doen met Marieke, we gaan samen het boek ‘Koken voor meneer Cappuccino’ lezen. Marieke wilde het al heel lang heel graag hebben en bij mij staat het al heel lang ongelezen in de kast!

Verder roepen de vervolgdelen van Kevin Kwan heel hard naar me en ik kocht een aantal Engelse e-books van Jenny Colgan. Volgens Sophie Kinsella zijn de boeken ‘Funny, page-turning and addictive...just like Malory Towers for grown-ups’, dat klinkt goed toch?!

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg



Reacties op: Wat las deze chick in september?

Meer informatie

Gerelateerd