Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bistro De Javaanse Tolk

op 09 februari 2020 door

Lees mee met De tolk van Java van Alfred Birney 

Februari is de maand waarin we van start gaan met het lezen van De tolk van Java met een gezellige en enthousiaste club lezers. In deze bistro gaan we de bijzonderheden van het verhaal en andere dingen die ons opvallen in het boek bespreken. Heb jij dit boek al klaar liggen voor deze bespreking? Las je al eens een boek met een vergelijkbaar thema en welke boek vind jij beter? Vind je dit een boek om te verfilmen of niet te filmen zo slecht? Staat het boek al lang in de kast maar kwam je er nog niet aan toe? Dit is je kans!

Waarom zouden we dit boek willen lezen? Het verhaal is ruw en rauw en gaat over getraumatiseerde, getroebleerde levens. Anderzijds werd het boek genomineerd voor de inktaap en won het de Libris literatuur Prijs. Daar moet iets bijzonders mee zijn. Natuurlijk willen wij weten wat er bijzonder is aan dit boek.
Met mijn mini-live-leesclub zal ik dit boek eind februari bespreken. De vragen, opmerkingen en discussiepunten uit die leesclub neem ik graag mee naar de discussie hier.

Lees en discussieer je mee? Geef het maar aan in de reacties hier onder.
In augustus/september gaven Sanne (niet twijfelen, gewoon doen) - Hetty - Karin Marcelinna en Marjolein aan dat zij dit boek mee wilden lezen. Als het niet gaat lukken is er natuurlijk geen man over boord. Laat het gerust even weten. Maar och, natuurlijk gaat het lukken, anders blijft dat boek maar in de kast staan.

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png


Discussiepunten die aan bod kunnen komen

  1. Wat vond je van de schrijfstijl/opbouw/structuur?
  2. Hoe beviel het verhaal/de thema’s/motieven?
  3. Welke elementen in dit boek vind je zo sterk dat je je kunt voorstellen dat dit boek de Libris Literatuur Prijs won?
  4. Wat maakt dit boek voor jou goed/matig/slecht?
  5. Las je ooit een boek dat op de een of andere manier bij dit boek past?

 

We starten met de bespreking als de maand voorbij is (op 1 maart). De komende weken kunnen we lekker kletsen over dit boek en elkaar op de hoogte houden over hoe we vorderen in deze roman.

Grijp dat boek uit de kast en begin met lezen! We doen het samen.

In maart staan Björnstad en Echo op het programma.

Kijk ook eens bij

22c0de5438cc0acd3ac4e0c8ad20c542.jpeg



Reacties op: Bistro De Javaanse Tolk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alfred Birney

Alfred Birney

Alfred Alexander Birney (1951) is auteur van een groot oeuvre bestaande uit fict...