Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Pasternak Taverne

op 06 februari 2020 door

Update 03-03-2020
Lichte aanpassing van de leesplannen. We starten iets later met de discussie en we overwegen het opdelen van het boek bij het bespreken. Kijk onderaan de discussie voor meer informatie.

Lees mee met Dokter Zjivago van Boris Pasternak

Februari is de maand waarin Dokter Zjivago gelezen wordt op mijn blogspot. In deze Russische taverne gaan we de bijzonderheden van het verhaal bespreken. Heb jij dit boek al klaar liggen voor deze bespreking? Heb je ooit de film gezien en zou je wel eens willen weten of het boek beter is? Of staat het boek al lang in de kast maar kwam je er nog niet aan toe? Dit is je kans!

Natuurlijk willen wij dit boek gelezen hebben. Het is een klassieker, een roman van een Nobelprijswinnaar. Genoeg voer voor een discussie lijkt mij zo. Ik heb enkele discussiepunten klaar staan maar mogelijk dat die veranderen na het lezen van het boek en wie weet krijgen jullie wel discussiepunt-inspiratie tijdens het lezen?

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Meelezers tot nu toe: Evelien - Mariek - Salustia - Sergej - Lieke (als misschien omslaat in: Jazeker wel!)

Als je toch niet meeleest is er geen man overboord. Als jij alsnog wil aansluiten en jouw naam staat er nog niet bij, dan mag je dat hieronder aangeven en dan plaats ik je naam op de lijst.

Discussiepunten die aan bod zouden kunnen komen

  1. Wat vond je van de schrijfstijl/opbouw/structuur?
  2. Hoe beviel het verhaal/de thema’s/motieven?
  3. Begrijp je waarom Pasternak ooit de Nobelprijs won?
  4. Wat maakt dit boek voor jou goed/matig/slecht?
  5. Las je ooit een boek dat op de een of andere manier bij dit boek past?

 

We starten met de bespreking als de maand voorbij is (op 1 maart). De komende weken kunnen we alvast praten over dit boek zonder spoilers en elkaar op de hoogte houden over hoe we vorderen in deze roman. Een mooi citaat mag natuurlijk wel al gedeeld worden.

In maart staan Bjornstad en Echo op het programma

Kijk ook bij

Lees jij mee?



Reacties op: Pasternak Taverne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Boris Pasternak

Boris Pasternak

Boris Pasternak (1890-1960) was een veelzijdig talent maar vestigde vanaf de jar...