Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Diepst Verborgen Kroegje van Hebban

op 19 januari 2024 door

Kijk nou toch, je hebt het gevonden...

...het diepst verborgen kroegje. Dat is mooi en bijzonder. Het is niet voor iedereen weggelegd, vooral voor de doorzetters en mensen die hier echt willen en moeten geraken.
Het boek met de kleurrijke cover en de mysterieuze titel moet bijzondere schatten verbergen, begreep ik uit de talloze jubelende recensies en aanbevelingen. Ik dacht dat ik, vanwege instortende boekenkasten, deze hype aan me voorbij moest laten gaan. Ik was dan ook stomverbaasd toen ik een aantal maanden geleden een pakketje opende met daarin een aantal boeken die ik ook wilde negeren en toen ook deze roman plots, heel onverwacht, in mijn handen had. Ik kan er echt niets aan doen als er zomaar een doos met boeken mijn huis in komt. Het zou toch onbehoorlijk en onfatsoenlijk zijn om zo'n pakket te weigeren of gewoon op straat te zetten. 
Ik moest er maar niet te veel ruchtbaarheid aan geven.
Niet te veel over kletsen, gewoon gaan lezen en stiekem een verbogen kroegje openen; dat leek me het beste om te doen. 

Heb jij ook je vraagtekens bij De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr? Vraag jij je ook af waar die herinnering te vinden is en of het zinvol is om die op te rakelen? Babbel jij ook graag mee over de kleurschakeringen van de omslag? Pak het boek dan snel op want na het eerste weekend van februari zal ik het startschot geven voor de verborgen discussie met een stiekem gestelde voorpretvraag!

Ik ben nog niet begonnen in dit boek maar ik hoop het volgende week open te slaan. 

Lees jij met mij mee? Heb jij dit boek ook in de kast of op je NTL-lijst staan en wil je het nu gaan lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan, neem een extra, extra warm dekentje, iets lekkers te drinken, doe een extra lampje aan en leg De diepst verborgen herinnering van de mens vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niets uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 

Geef even een seintje als je meeleest, of meebabbelt of af en toe komt spieken.

  • In de week van 5 februari start ik met een opwarmvraag, of misschien wel twee.
  • In de week daarna start de inhoudelijke discussie en plaats ik om de dag enkele vragen over dit boek.
  • Ik denk dat we ongeveer tien vragen zullen bedenken samen. Er is vast genoeg stof tot discussiëren.

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij De diepst verborgen herinnering van de mens al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden hebt, zit je mee in het complot.

Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Het Diepst Verborgen Kroegje van Hebban

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mohamed Mbougar Sarr

Mohamed Mbougar Sarr

Mohamed Mbougar Sarr is in 1990 geboren in Dakar en woont in Parijs. La plus sec...