Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jokers, Jokers, wie heeft er Jokers...!

op 09 september 2017 door

Waar vind ik extra Jokers?

Zo impulsief als ik ben riep ik direct dat ik mee zou doen. Een challenge, een boekenchallenge, welke Hebbanoholic kan dat weerstaan. Oké, waarschijnlijk vele Hebbanoholics maar deze hier weer niet. WLFG bedenkt dat we die kast maar eens leeg moeten lezen (in één maand, een onmogelijke klus natuurlijk). Enkel lezen uit je eigen boekenkast met zo nodig het inzetten van één Joker.

Makkie, toch?

e5ea0e9000d3712e855566dda02399a2.pngDat hoeft toch niet zo moeilijk te zijn? Precies in september heb ik allemaal boeken op mijn planning staan die al in de kast staan. Bijna allemaal natuurlijk want mijn maand-boek voor het Klassieker-genootschap, De Buddenbrooks van Thomas Mann, staat niet in de kast en is al weken gereserveerd bij de bibliotheek. Och, dat kan prima. Ik zet direct, nog voor dat de maand begint mijn joker in. Het kan niet misgaan; ik heb een goede maandplanning, mijn Joker al besproken, en verder gewoon sterk zijn. Voor de zekerheid had ik nog een Bookstore Hunt gepland vóór de maand augustus voorbij was. Al die boeken die ik daar kocht stonden dan al in de kast (oké, naast de kast want er in past niet meer, daarom doe ik mee met deze challenge, duhu!) voor het geval ik toch nog iets anders wilde lezen. Zo zou ik ook niet per ongeluk boeken in september kopen zonder Joker, dacht ik. Ik was perfect voorbereid.

Jokerstress

0d806ddcc8f2b620c18e10ba69479969.pngOndanks een 'perfecte' voorbereiding en mijn 'geweldige' voornemens begon de stress nog vóór de maand september gestart was. Wat moest ik doen als er een leuke leesclub voorbij kwam of een mooie Giveaway? Ik had geen reserve Joker dus elk boek dat voorbij kwam zou me in de problemen kunnen brengen. Zou ik dat wel volhouden? Wederom werd dit perfect opgelost. Dit keer door Bianca die me, zeer gul, haar joker schonk. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken. Ik had een extra joker die ik naar believen in kon zetten. Het kon niet meer stuk.

Echte Jokerstress

69fbea2907a9f80c93273d58d843dc2d.pngMijn 'perfecte' voorbereiding bleek zo lek als een mandje. Aangezien we ook met het gezin samen lezen halen we geregeld boeken uit de bibliotheek. In eerste instantie had ik het nog niet helemaal in de gaten maar we waren in augustus al begonnen in het biebboek Het verhaal vertelt van Arend van Dam en dat hadden we nog niet uit in september. Gelukkig had ik mijn reserve Joker van Bianca maar op 2 september was ik dus ook deze joker al kwijt. Ik suste mezelf nog met de gedachte dat het verder wel los zou lopen toen we naast dit boek ook het eerste deel van De hongerspelen van Suzanne Collins gingen lezen. Deel twee en drie hebben we in de kast staan maar deel één hebben we alleen digitaal. Dat is niet handig als we samen lezen en mijn zoon leest beter uit een papieren boek dan op de Ereader. Stress, echte Jokerstress!

Jokerpaniek

35638cf9d096d6c608877a2e78bb2a1b.pngMijn man vond het de normaalste zaak van de wereld om dit boek uit de bibliotheek te halen en was oprecht verbaasd toen ik van paniek in huilen uitbrak, de haren uit mijn hoofd trok, begon te gillen en krijsen en riep dat dit onmogelijk was omdat mijn Jokers al op waren, toen hij nietsvermoedend met het biebboek thuis kwam. Het was pas 2 september! Nadat hij me een kaartspel gegeven had waarmee ik niet gerust te stellen was, begon hij over Jokkers. Jokkers? Ja Jokkers! Dan Jok je toch gewoon over dit boek, vond hij. Slim bedacht maar nee, zo kon ik mijn challenge niet halen. Gelukkig bedacht hij ook dat we de Ereader in de kast konden zetten en daar stond deel 1 op dus ik zou vast dispensatie krijgen voor dit boek dat ik al eerder las en nu per ongeluk met mijn zoon meelas omdat we nu eenmaal hardop lezen. Pffff, ik was weer even gered. Meelezen mag dus ook. Ine kwam met een prachtig idee en stelde voor om met anderen over de schouder mee te lezen in de trein en de bus. Ik heb het van de week geprobeerd maar raakte gefrustreerd. De lezer met het mooiste boek stapte enkele haltes eerder uit dan ik, ondanks mijn heftige protesten. Omdat ik nu voorvoelde dat ik het niet zou redden met de Jokers die ik had en ik zeker wist dat er nog meer trammelant op mijn pad zou komen moest ik naarstig op zoek naar nieuwe Jokers.

Zwarte Markt

8020d39c54a9eee529c275de4b3d7a1d.pngNu weten we allemaal dat Jokers niet voor het oprapen liggen. Al snel kwamen we in het WLFG lees-uit-eigen-kast-café tot het plan om de zwarte markt op zoek te gaan naar Jokers of op marktplaats te kijken. Maar ik heb geen Joker kunnen vinden. Ze zijn schaars, zeer schaars en daarom reuze kostbaar, denk ik. Het zou een gat in de markt zijn om Jokers te verkopen. Rommelmarkten mijd ik deze maand natuurlijk want ze hebben altijd, altijd, altijd boeken die nog niet in mijn kast staan en daar wel graag willen staan. Het meest verstandig zou het zijn om gewoon niet meer te kijken in boekwinkels, bij de bibliotheek, bij de Giveaways en de leesclubs. Ook recensie exemplaren moest ik gewoon aan mijn neus voorbij laten gaan. Ja, zo moest ik het maar doen. Ik denk dat ik dit volgehouden heb tot 3 september 12.00 uur. Toen kwam een mooie leesclub en nog een leuke leesclub en nog een Giveaway...

Of de duvel er mee speelt

eb478703779f9e1a2255646a2a3d8f64.jpegJa hoor, Debbie bedenkt dat haar kast nog altijd te vol is en komt opnieuw met een winactie. Ik heb me ingehouden! We love crime heeft een Hersenkrakers-winactie. Er doen zoveel mensen mee dat de kans klein is dat ik win dus ik maak me nog geen zorgen! We love lit heeft zelfs twee winacties. Ik kan wel zeggen dat ik hoop niet te winnen waardoor ik niet in Joker-nood kom maar dan zou ik weer een Jokker nodig hebben!
Ik beloof hierbij plechtig dat ik de boeken, als ik ook maar iets win, niet in september zal lezen (of dat ik extra jokers zal zoeken). O ja, Hetty bedenkt dat een winactie wel heel erg leuk is. Gelukkig weet Hetty er een mooie We-Love-Feelgood-lees-uit-eigen-kast-challenge-draai aan te geven door de boeken pas na 1 oktober op te sturen als je meedoet aan haar winactie en tevens aan de challenge. Het kan dus nog allemaal loslopen, dacht ik gisteren nog. Maar toen kwam er nog een recensie-exemplaar voorbij. Ik beken, ik heb me wel aangemeld voor dit boek. Met andere woorden, ik ben naarstig op zoek naar Jokers! Niet omdat het moet, maar omdat het kan, dat ik een boek binnen krijg deze maand.

Het kan verkeren

493e47560e4079e5d4e342b68649e38e.pngGistermiddag kreeg ik het nog even benauwd. De plaatselijke boekhandel belde om te melden dat HET BESTELDE BOEK WAS BINNENGEKOMEN. Natuurlijk vloog de paniek gillend naar mijn keel. Welk boek had ik nu weer besteld? En wanneer had ik dat dan gedaan? Was het al lang geleden? Of was ik onlangs, onder invloed van een vergetelheidspreuk of de imperiusvloek, daar naar binnengelopen en had ik toch een boek besteld zonder dat ik het wist? Zou ik nu alsnog over de Joker limiet heen gaan? Hoe moest ik dat gaan uitleggen in het WLFG café?
Mijn man, altijd bereid om mij te helpen en nu ook meer gewend aan mijn WLFG-challenge-Joker-stress, gaf aan dat hij het boek wel zou ophalen, dan had HIJ het gekocht. Toch kneep ik hem als de ziekte en mijn mooie lange nagels waren tot op het vel afgekloven toen hij thuis kwam. Triomfantelijk hield hij de nieuwste David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht, omhoog en verloste mij van mijn zorgen. Dit boek had híj besteld, al weken geleden en híj kocht het ook. Gerustgesteld adviseerde ik hem fijntjes om het keurig netjes in de boekenkast te zetten waar net een plekje vrij gekomen was door het boek dat ik onlangs uitlas. Zo stond het mooi in de boekenkast! Wel zo fijn, je weet maar nooit!

Hoe vergaat het jullie?

Hebben jullie al Jokerstress?

Hoe gaan jullie om met Giveaways, leesclubs, boekenwinkels, winacties en andere verleidingen?

Bezoeken jullie het WLFG challenge café (editie 2) voor morele steun?



Reacties op: Jokers, Jokers, wie heeft er Jokers...!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

David Lagercrantz

David Lagercrantz

David Lagercrantz (Solna, 1962) is een Zweedse journalist en auteur. Hij st...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Arend van Dam

Arend van Dam

Arend van Dam is een Nederlandse schrijver. Hoewel hij voornamelijk kinderboeken...

Thomas Mann

Thomas Mann

Paul Thomas Mann (6 juni 1875 - Zürich, 12 augustus 1955) wordt bescho...