Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kruis of munt

op 26 maart 2023 door

Kruizemunt theecafé

Gaat het me dit keer lukken? Al twee keer heb ik me voorgenomen om dit boek samen met iemand te gaan lezen en beide keren kwam de klad er in nog voordat ik het boek opensloeg. Direct na de jubelende recensie van Lieke over dit boek nam ik me voor de roman snel aan te schaffen en nog sneller te gaan lezen. Dat plan was gedoemd te mislukken omdat dit in de praktijk niet eens kan. Het aanschaffen duurde langer dan gepland en de start van het lezen stelde ik ook uit. Het is best een dik boek en dan heb ik cheerleaders en aanjagers nodig. Gaat het nu wel lukken? We gaan het zien want dit keer moet het boek uit. Helemaal uit. Dus gewoon uit, tot aan de laatste bladzijden. En jullie zijn verantwoordelijk voor dit proces. Whahahahahhh! 

Dat is een woeste, kwaadaardige lach die je hierboven leest, dus wees gewaarschuwd. Jullie moeten mij helpen, zijn verplicht om mij te helpen, komen er niet onderuit om mij te helpen om dit boek uit te lezen. Oftewel, ik vraag jullie heel nederig om mij aan te moedigen bij het leesproces. Mogelijk gaat dit vanzelf en hoeven jullie niks anders te doen dan toe te zien hoe ik het boek met veel enthousiasme over drie weken vanaf nu, uitgelezen naast me neer leg. Ik heb al zoveel goede dingen over het boek gehoord en vooral ook verschillende geluiden over eerdere boeken van deze autuer. Mijn vader was heel enthousiast over de correcties. Van anderen hoor ik dan weer dat ze niet helemaal onder de indruk waren. Hoe zal dit boek mij bevallen?

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook al lang in de kast of op je NTL lijst staan en wil je het nu eindelijk eens lezen en vooral ook bespreken? Sluit je dan aan en leg Kruispunt vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, gooi dan gewoon even een muntje op: bij kruis wordt het Kruispunt, bij munt gooi je nog een keer.

Ik wil op 14 april een eerste algemene vraag gaan stellen, een soort amuse. In de week daarna ook al voorzichtig een vraag over het boek, waarbij het mogelijk is te antwoorden, ook als je het boek nog niet helemaal uit hebt. Vanaf 21 april zal ik starten met de inhoudelijke discussievragen.

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij mee? 

Heb jij Kruispunt al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.
Ik wil zelf begin april van start gaan met lezen zodat de discussie halverwege april kan starten.

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed. Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las dan is dat ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Kruis of munt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen (1959) brak in 2001 internationaal door met zijn meesterwerk De...