Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie

op 09 oktober 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen te stellen. Let op: elke vraag krijgt zijn eigen pagina!


LEESCLUBVRAGEN

1. Cover & Titel

a) Over de cover hebben we al het een en ander gezegd in het leesclubcafé. Wat vind je van de cover nu je het verhaal helemaal gelezen hebt?

b) De titel van het boek is Angel mage. Vind je deze titel passen bij het boek? Weerspiegelt de titel het verhaal voldoende? Zo ja: waarom wel, zo nee: waarom niet?

2. De drie musketiers

a) Wat vind je ervan dat dit boek gebaseerd is op een historische/avonturen roman? Maakt het volgens jou voor de leeservaring uit of je The three Musketeers wel of niet kent?

b) Welke elementen/personages/gebeurtenissen in Angel Mage herken je terug uit The three Musketeers?

3. Engelen & magie

a) Waren de engelen in dit boek zoals je verwacht had? In hoeverre waren ze hetzelfde als, of juist anders dan, de engelen die je uit andere verhalen kent?

b) Sprak de magie in dit boek je aan? Vond je de magie geloofwaardig?

4. Personages

a) Wat vond je van Liliath? Doet zij haar naam (die afgeleid lijkt te zijn van Lilith) eer aan?

b) Naast Liliath zijn er nog vier andere hoofdpersonen: Agnez, Simeon, Dorotea en Henri. Wie van deze vier is je favoriet en waarom?

5. Setting

a) Wat vond je van de opbouw van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt?

b) Hielpen de kaartjes voorin het boek je om een beter beeld van de wereld te krijgen? Heb je tijdens het lezen nog teruggebladerd naar de kaartjes?

6. Opbouw

Het verhaal bestaat, naast een proloog en een epiloog, uit vijf delen. Wat vond je van de opbouw van het verhaal? Voelde de verdeling in vijf delen logisch aan?

7. Schrijfstijl

a) Hoe heb je de schrijfstijl ervaren?

b) Quote een zin die je bijzonder aansprak.

8. Thema's

a) Een thema dat er voor mij uitsprong was krachtige vrouwen. Zo heeft Garth Nix er voor gekozen om ook vrouwelijke musketiers in zijn verhaal te hebben. Hoe vind jij dit thema uitgewerkt?

b) Welk thema sprong er voor jou uit?

9. Aanrader voor...

a) Bij de introductie van Angel Mage stond: "Fans of Cassandra Clare, Holly Black and Leigh Bardugo will fall in love with Angel Mage". Ben je het hiermee eens?

b) Aan welke lezers zou jij Angel Mage aanraden?

10. Verwachtingen

Wat verwachtte je vooraf van het boek? Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Garth Nix

Garth Nix

De Australiër Garth Nix brak internationaal door met zijn fantasytrilo...