Het Epic Reads Café

op 01 juni 2019 door

Je hebt je leesclubboek (bijna) in je handen en staat te popelen om te beginnen met lezen. Stel jezelf even voor onder dit topic, meld hier de ontvangst van het boek en sla het boek open! Staat het al op je 'Nu aan het lezen'-plank (via de boekpagina)?
Volg deze Leesclub als je dat nog niet doet door op de grijze knop met 'Volgen' te klikken die bovenaan deze pagina staat in het grijze vlak waarin ook de titel staat. Je krijgt dan tijdens de Leeclubdiscussie automatisch een melding als er een nieuwe vraag geplaatst is. Uiteraard wordt de start van de discussie ook gemeld in dit Café.

Wat gaan we de komende weken bespreken in het café?

Tijdens het lezen horen we graag van je: hoe vlot het met het boek, zie je een quote die je geweldig vindt en die je wilt onthouden, kom je opvallende dingen tegen? Maar ook mag je hier kwijt wat je normaal eigenlijk leest, welk boek je net uitlas of nog even snel moet uitlezen. Denk aan dit onderdeel als het leesclubcafé. Gezellig samen lezen. Probeer geen spoilers te plaatsen!

Laat in ieder geval regelmatig weten:

  • waar je zo ongeveer bent met lezen
  • wat je eerste indruk is (spoilervrij)


En hou via het café ook in de gaten wanneer de discussie start.

Zolang nog niet iedereen klaar is met lezen kun je een quote plaatsen op de quotepagina, deelnemen aan de Epic Reads discussie of de opwarmvragen beantwoorden. Dit is allemaal niet verplicht.

Opwarmvraag 1
Lees je veel Engelse boeken? Welke boeken lees je graag in het Engels?

Opwarmvraag 2
a. Lees je vaker een boek voor een Leesclub?
b. Heb je al eerder meegedaan met een Epic Reads Leesclub? Met welk boek? Wat waren je ervaringen daarmee?
c. Wat maakt een boek voor jou een ‘epic read’ (in het algemeen of specifiek voor de Hebban Leesclubs)?

Opwarmvraag 3
Toen het boek binnenkwam werd al opgemerkt dat de buitenkant bijzonder is.
a. Wat vind je van het dustjacket en de cover?
b. Als je niets over het boek zou weten, waar zou je dan denken dat het over ging op basis van de kaft?

Veel plezier met deze leesclub!

Volgende stap:

Als iedereen het boek uit heeft dan beginnen we aan de Leesclubdiscussie, waar we aan de hand van leesclubvragen het boek zullen bespreken (je kunt de voorbeeldvragen alvast bekijken als je een idee wil krijgen van de vragen die gesteld kunnen worden. Houd er wel rekening mee dat de daadwerkelijke vragen hiervan af kunnen wijken). Stap op tijd de discussie in, om genoeg tijd te hebben het boek met je medelezers te bespreken! De discussie begint twee tot drie weken nadat je het boek ontvangen hebt.Reacties op: Het Epic Reads Café

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken