Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 17 en 18

op 10 mei 2018 door

Denk je dat je net een blog hebt geplaatst met boeken uitgelezen in 14 dagen, is het ineens alweer 2 weken verder en is het tijd voor de volgende blog met gelezen boeken.
Net zo hard als ik lees, vliegen de weken voorbij.

Wat las ik de afgelopen weken (uit).

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

(74) De heilige Rita - Tommy Wieringa

Nieuwsgierig geworden door de Hebban Libris leesclubs, ben ik dit boek gaan luisteren. Het wordt voorgelezen door Tommy Wieringa zelf en dat is best prettig, maar ik denk toch dat het een boek is dat zich beter leent om te lezen. Als luisterboek was het wel ok, maar ik was er niet zo van onder de indruk.

  • 5 Uit de leesclub Hall of Fame (van 2018)
  • 43 Boek waar religie een rol speelt

(75) Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore

In de bestseller top 60 kwam het boek met stip binnen op 1 in week 16. En toen lag het boek ook nog op de leestafel in de bieb naar me te lonken. Het was vanaf het begin leuk! Niet zo verwonderlijk dat het boek toch weer sneller uit was dan ik had verwacht. Niks elke dag een stukje en lekker afwisselen, gewoon doorlezen tot het einde.
Hoofdpersoon Gracie woonde ooit in Italie, maar niemand die dat weet. Dan keert ze terug voor een kookcursus en verteld ze het verhaal van haar verleden aan haar kleindochter. Heerlijk van begin tot einde.

  • 45 Een boek dat speelt in meerdere tijden

(76) Een verrassende stap - Robyn Carr

Een buddy uitdaging van Karin voor de Feelgood Club. Een lekker boek om te lezen. Het verslag komt binnenkort op d spot van de Feelgood Club.

(77) Het zwembad - Libby Page

Een boek voor hot or not. Ik kan er nog niets over zeggen, het artikel komt eind mei op Hebban.

  • 16 Boek uit 2018
  • Auteur jonger dan 30

(78) Samen - Julie Cohen

Een boek dat ik mocht lezen voor een Hebban buzz, wat een heerlijke verhaal. De opbouw van het boek is bijzonder en gaat steeds verder terug in de tijd. Wel even de aandacht erbij houden. Maar wat zit het knap in elkaar en wat is het heerlijk lezen.

  • 16 Boek uit 2018
  • 45 Boek dat speelt in meerdere tijden

(79) Kleurenblind - Trevor Noah

Luisterboek met een lesje in Apartheid. Trevor Noah, die inmiddels beroemd is in Amerika, is geborden in Zuid Afrika onder het Apartheids bewind, als zoon van een donkere moeder en een blanke vader. Bij zijn geboorte al strafbaar. Hij was een kleurling en hoorde nergens bij. Maar met een moeder die nogal vooruitstrevend was, en hij zelf erg inventief, konden ze het redden. Een mooi verhaal over een bijzondere jeugd. Het verhaal van zijn jeugd wordt afgewisseld met stukjes geschiedenis over de Apartheid. Een boek dat leerzaam is, naast een verhaal dat enerzijds tragisch is en toch met een hoop humor is doorspekt. Aanrader.

  • 27 Waargebeurd verhaal

(80) Crash - Ellen Lina

Een boek van bieb wat ik al langer wilde lezen. Nu lag het op een uitstaltafel en nam ik het mee. Een prachtig liefdesverhaal over twee mensen die eigenlijk niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Beide leven hun eigen leven en met gestolen momenten samen kunnen ze het redden. Tot dat ene moment, die crash, dan veranderd alles...
Het is goed opgebouwd. Een deel in het nu, met terugblikken naar de jaren en de minuten voor de crash. Het wordt spannend op het einde, en net als je denkt dat je alles hebt gehad is er nog dat laatste hoofdstuk... wham, slik.
Aanrader!

  • 39 Muziek speelt een rol
  • 45 Meerdere tijden

(81) De dochter van de imker - Santa Montefiore

Na Onder de Italiaanse zon gelijk een volgende Santa Montefiore. Of dat nou zo slim was lees je binnenkort in een buddy read van de Feelgood Club.

  • 45 Boek dat speelt in meerdere tijden

(82) Het literaire aardappelschiltaart genootschap van Guernsey - MA Shaffer

Het feit dat dit boek onlangs is verfilmd, bracht het boek onder mijn aandacht. De ebieb kon het me lenen en zo zat ik op zondag met de tablet op schoot en racede door de brieven waar het boek uit is opgebouwd.
Zo knap dat die schrijfster met enkel brieven zo'n sterk en leuk verhaal weet neer te zetten. Binnenkort de film kijken, ik ben benieuwd.

  • 29 Boek dat zich afspeelt in de oorlog

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

Het waren mooie boeken om te lezen en te luisteren. Onder de Italiaanse zon, Samen, Crash en dat Guernsey verhaal sprongen er boven uit, De heilige Rita maakte niet zoveel indruk.



Reacties op: Creatief met Categorieën week 17 en 18

Meer informatie

Gerelateerd