Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 37 en 38

op 25 september 2018 door

De laatste weken van de #leesuiteigenkast maand. Hoe staat het ervoor met mijn planning en de uitvoering ervan? Net als in de vorige blog kwam er weer vanalles tussen zoals een dagje Horse Event met mijn dochter, en een dag Boekenmarkt in Utrecht. Beide erg leuk, maar niet bevordelijk voor het uitlezen van boeken (en zeker niet goed voor de stapel boek die ik nog zo graag wil lezen, want die is weer gegroeid).

Maar ik klaag niet, want ik heb toch weer genoeg leestijd gevonden en heb mooie boeken gelezen.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Wat las en luister ik uit deze twee weken.

(174) Vreugde na verdriet - Dani van Doorn

Het eerste boek waar ik een Hebban recensie voor schreef. Een familieroman waarbij hoofdpersoon Leon na zeven jaar een plaats wil krijgen in het leven van zijn dochter. De moeder Jeanet, heeft nog een verleden zonder vader te verwerken. Een thema als verlaat verdriet is de basis van dit boek, maar het draait vooral om familie. Interessant thema, lekker gelezen.

  • 16 Boek uit 2018

(175) Waar ik ga  - Gayle Forman

Een YA luisterboek, met een mooie opbouw tussen de gebeurtenissen van drie jonge mensen die elkaar per ongeluk tegen komen, en hun verhalen uit het verleden. Alle drie sjouwen ze nogal wat met zich mee, maar met de kracht van drie kunnen ze hun problemen onder ogen zien en verder gaan in een plan B of C. Erg geschikt als luisterboek.

  • 25 Diversiteit

(176) De vergeten zomer - Carol Drinkwater

Een boek voor de #leesuiteigenkast maand. Deze stond er ongeveer een half jaar. Ik kreeg deze bij Bruna, toen we bij de meet en greet van Mechtild Bormann waren geweest met de Feelgood Club. Twee vliegen in een klap, een boek uit eigen kast en een groepsread.

Het is een vrij dik boek, maar het leest echt heerlijk gelijk vanaf het begin. Het verhaal is goed opgebouwd met vetes vanuit het verleden en het verplicht opgezadeld worden met een schoonmoeder die nogal moeilijk, vervelend en haatdragend is.
De sfeer in het boek is zo goed beschreven, dat het gevoel van een leven in Frankrijk op een wijn landgoed van elke pagina afspat. Het hele proces van wijnmaken en olijfolie winnen wordt door het hele boek heen uit de doeken gedaan, gewoon tussen alles door en ook dat klopt gewoon in het verhaal.
Het 'geheim' waar het om draait is vrij doorzichtig, maar kennelijk is dat ook wel de bedoeling, want dat komt vrij snel uit. Maar er is nog iets, nog ouder, en dat is die Vergeten Zomer. Aan het einde van het boek is er nog een epiloog, en dat zorgt voor afwerking van de laatste open eindjes. Dit laatste stuk was echter nogal grimmig en past eigenlijk totaal niet bij de rest van het boek en haalt een stukje af van het feelgood gevoel dat er was na het lezen van de rest van het boek.

  • 45 Speelt in meerdere tijden

(177) Mijn vader is een vliegtuig - Antoinette Beumer

Een van de drie kanshebbers voor de Hebban debuutprijs van 2018. Dit boek zat niet in 'mijn pakketje' van vijf debuten dat ik las als jurylid maar kon ik achteraf alsnog lezen omdat we de drie debuten als ebook kregen. Vervolgens kwam het boek ook in de september selectie van Bookchoice en kon ik het verder afluisteren. Of dat een goeie keus is geweest betwijfel ik, want het verhaal wisselt constant tussen heden en verleden, waarbij het verleden door de ogen van Eva die niet snapt wat er allemaal gebeurt, niet erg duidelijk is. Ik vond het mooi en ook goed geschreven, toch wist het boek met niet zo te raken als wat ik terug zie in recensies van anders. Toch ergens iets gemist misschien.

  • 2 Nederlands debuut
  • 16 Boek uit 2018

(178) Een ongewoon huwelijk - Tayari Jones

Een recensie boek dat ik won via FB Harper-Collins (lees en schrijf een review). De verwachtingen waren hoog, maar ik had moeite met het boek. Het komt traag op gang en het delen met de brieven correspondentie waren stijfjes, niet persoonlijk. Daarna kreeg het boek gelukkig meer vaart en was het nog wel fijn lezen over de kracht van liefde en familie. Maar het heeft helaas mijn verwachgingen niet waargemaakt. De kans is groot dat ik weer de enige ben die er niet zo lyrisch over is....

  • 16 Boek uit 2018
  • 25 Diversiteit

(179) Niks - Koen Gubbels

Luisterboek uit eigen voorraad (bookchoice nov 2017). Ik kreeg het getipt als thriller-luisterboek. Het was een prima luisterboek, alleen was het percentage roman groter dan het percentage thriller gebeuren. Wel met plezier geluisterd.

  • 5 Boek uit de Hall of fame
  • 34 Naam in titel

(180) Vergeef me - Lori Nelson Spielman

Een Bookazine die er al even lag, dus kon mooi mee met #leesuiteigenmaand. Na Een bijzonder jaar die we vorig jaar met de Feelgood Club uit eigen kast lagen was dit een mooie opvolger. Het begin was veelbelovend en het was moeilijk weg te leggen, tot diep in de nacht doorgelezen, want het moest uit. Het laatste deel van het boek was echter niet meer zo leuk en ook al liep het goed af, het goede gevoel dat ik het hele boek had, werd aan het einde teniet gedaan.

  • 25 Diversiteit

(181) Het Alice netwerk - Kate Quinn

Een boek van eigen e-reader. Een verhaal dat afwisselt tussen het verhaal van nu, waarin Charlie op zoek gaat naar haar nicht in Frankrijk, twee jaar na de oorlog (1947) en het verhaal van Eve dat speelt tijdens de Grote oorlog. De verhaallijnen blijken verbonden. Het is indrukwekkend, want er zijn vele ware gebeurtenissen in het boek verwerkt. Het Alice netwerk van de Grote oorlog is de basis, maar ook de slachtpartij van Oradour-sur-Glace heeft een plekje gekregen in dit boek.
Ik vond het erg mooi, aanrader!

  • 1 Dik boek
  • 24 Historische roman
  • 27 deels waargebeurd
  • 29 Speelt tijdens de oorlog
  • 34 Naam in titel
  • 38 Road trip
  • 45 Speelt in meerdere tijden
  • 47 Bestaande historische figuur

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

En met het Alice netwerk sloot ik deze twee leesweken af. Voor de #leesuiteigenkast maand heb ik toch vijf boeken weten weg te lezen. En hoewel de stapel aan de andere kant dubbel zo hard weer aangroeit, ben ik blij met het resultaat. Nog 1 weekje #leesuiteigenkast en de planning voor oktober ligt ook alweer klaar.

Heb jij ook zo'n strakke planning of lees je gewoon wat je wilt? Ik ben benieuwd.



Reacties op: Creatief met Categorieën week 37 en 38

Meer informatie

Gerelateerd