Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

de buit van Koningsdag

op 28 april 2017 door

De voorspellingen waren dramatisch, kouder dan met Kerst, sneeuw hagel, het was zo gek niet te bedenken of het zou er zijn op 27 april 2017.

Wij zijn twee jaar geleden verhuisd, en nu wonen we bijna naast het terein waar de vrijmarkt is. Geen enkele reden is meer aan te voeren om niet te gaan, want met de minste tegenslag (regen/sneeuw) ben ik zo weer thuis. Dus met mijn vriendin afgesproken dat ik lekker vroeg (6.15) een plekje zou uitzoeken en dan zij daarna met kannen koffie en thee aan zou sluiten.
Vrachten spul op de fiets verplaatst, plekje gemarkeerd met kleedjes en een tweede lading meuk met een steekkarretje opgehaald. Stoeltje erbij en in het zonnetje (!) zitten wachten op mijn vriendin, de thee en de eerste klantjes.

Zo zie je maar, dat de voorspellingen er toch wel eens naast zitten, want het was fris, maar prima te doen. Mijn vriendin kwam met de beloofde warme drankjes en zo konden we eerst lekker bijkletsen. De bezoekers van de vrijmarkt kwamen wat laat aanzetten (9 uur, zo laat is dat nu ook weer niet, maar als je er al om half 7 uur zit....), en toen werd het al snel gezellig.

Maar Marieke zou Marieke niet zijn als ze niet ook zelf nog even over de markt zou struinen, op zoek naar dat ene boek dat ze ABSOLUUT moest hebben. (Ligt er niet nog een stapeltje te wachten Marieke?... eeh, jawel, maar stel dat ik wat mis loop? Oke, Overtuigend! ga je gang). Zo ging het dus even kort in mijn hoofd, en hop in de beentjes met arends-ogen de kleedjes afstruinend op zoek naar boeken. Voor mijn vriendin een set puzzels en een scrabble spel gescoord en ik kwam daarna met een big smile terug met vier geweldige boeken.

6b802875a15147c59f6a636d53898ae1.jpgEn of ik zelf nog wat verkocht heb? Ja er is weer het een en ander van eigenaar veranderd. Ik heb dus niet meer uitgegeven dan ontvangen. (weer een meevaller (-_-) ).

En wat het weer betreft: twee kleine buitjes, veel zon, fris maar met een dekentje en beetje in beweging blijven was het best te doen.

De vier boeken liggen nu thuis op tafel, eerst om een tijdje naar te kijken. En het lezen dan? Oh, dat komt vast wel een keer... denk ik. Ik moet me nu eerst richten op as zaterdag: De bookstore day, want daar zijn dan ook weer boeken te koop! Kan ik mooi mijn zuur verdiende vrijmarkt-geld besteden. (nu zal zin in!).



Reacties op: de buit van Koningsdag

Meer informatie

Gerelateerd