Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit varkentje ging naar de (boeken)markt. #leesuiteigenmeterkast maand

op 01 oktober 2017 door

Hoe hadden we het kunnen bedenken? Met We Love Feelgood een maand lang lezen uit eigen kast en geen bezoekjes aan de boekwinkel, bieb of andere aanbieders. Slechts 1 joker mochten we inzetten en daarmee moesten we het doen. 
Waren we toch even vergeten dat in september het boekenfestijn om de hoek neerstreek. Regenjas aan, zonnebril op en incognito naar Utrecht. Het enige opvallende was de tas, wie is toch dat varkentje?

Boekenfestijn, een walhalla voor de boekliefhebber. Meterslange tafels met stapelshoge boeken, boeken, boeken en oja, ook nog wat knutseldingen. Met een boodschappenmandje op wieltjes mag je dan likkebaardend langs die tafels lopen en pakken wat je wilt. Klinkt als een droom toch? Dan is het zaak om je verstand erbij te houden. Gelukkig is het mandje niet zo groot als een winkelwagentje en is aan het einde van de route de schade nog te overzien.

82ae1e1550321efce0cd37e6173f5537.jpgIn mijn vorige blog heb ik al een paar boeken laten zien die ik had gekocht. Eén voor mezelf, één voor mijn dochter en drie die ik echt niet kon laten liggen van de 'laatste stuks' tafel. (Johanssons. Vlamberken, Een lied voor Achilles, Dodenweg en Alledaags verhaal.)

"Netjes hoor, met slechts vijf boeken het boekenfestijn verlaten", kreeg ik als reactie.
Een lichte blush schoot over mijn wangen, ik keek naar mijn varkentje en schoof alles de meterkast in. "Vergeten dat het er staat" en dan 1 oktober heel verrast zijn als ik de tas 'terugvind'.

1 oktober
Tjee wat een verrassing, ik opende de meterkast en daar stond mijn varkentje op mij te wachten. Wat een feest! Het grote uitpakken kon beginnen. Welke boeken had ik in ongemerkt in mijn mandje laten vallen?

  1. Noah Barleywater gaat ervandoor - John Boyne  (trok me direct)
  2. De leestip - Shelly King                                     (vanwege het lieve katje op de cover)
  3. De uitvinding van al het andere - S Hunt            (weer eens wat anders, zeer interessant)
  4. Familiegeheimen - Monica McInerney                 (staat niet eens op Hebban, ga ik wat aan doen)
  5. Was ik maar - Beth Harbison                             (gratis boek, met een bonnetje uit de folder)
  6. De briefwisseling - Trilby - Kent                         (ben ik erg benieuwd naar)
  7. Codenaam - Coco - Carmen Reid                       (had ik wat over gelezen, ook erg nieuwsgierig naar dit verhaal)
  8. De tijd zal het leren - Jeffrey Archer (had ik in de boekwinkel al mee in handen gestaan, toen terug gelegd, nu in het mandje!)

Het leek wel pakjesavond, zelfs voor mij waren een paar titels een verrassing!
Ze staan me nu glimmend aan te kijken, maar ja, hup eerst de kast in (daar is tenslotte weer ruimte) en binnenkort (ja echt), ga ik ze lezen. Oktober #leesuiteigenmeterkast - maand! (-_0).

d7aa74a4f1c7c1edb9aa1559533d6201.jpg



Reacties op: Dit varkentje ging naar de (boeken)markt. #leesuiteigenmeterkast maand

Meer informatie

Gerelateerd