Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een joker voor het boekenfestijn

op 16 september 2017 door

#leesuiteigenkast
Het leek zo'n goed idee, heel september alleen boeken lezen uit eigen kast, en ook geen boeken lenen bij de bieb of nieuwe kopen.
Eitje! Lukt mij wel hoor, genoeg leesvoer en zovaak kom ik niet in het centrum, dus die bieb en die boekwinkel die kan ik echt wel een maandje missen.

Marieke, vergeet je niet iets?
September? Boekenfestijn in Utrecht?

Ja, daar had ik even niet aan gedacht. Maar gelukkig had ik de joker nog.
Ik had wel meegedaan met de boek-zoekt-baas actie vanΒ Hetty maar ik had 'gelukkig' niet gewonnen. Ik had me ook nog ingeschreven voor een leesclub, maar die is nog niet ingedeeld (kan ik rekken tot oktober??). En O, nog een winwedstrijd met het Dossier van Anya Niewierra, en O en nog een winactie met poezenboekjes...

Je ziet, het loopt compleet uit de hand. Maar tot nu toe is er niets binnen en niets gekocht.

En dus, lekker in de regen naar de trein, met de trein naar Utrecht en met een big-shopper naar het boekenfestijn.
Likkebaardend liep ik tussen de rekken. Nee deze niet, nee deze de volgende keer, nee deze ook niet. Oke, deze dan voor mijn dochter en deze voor mijzelf.
Maar toen gebeurde het, dat waar ik niet op bedacht was: Een hele lange tafel met 'laatste stuks'. Kon ik bij andere boeken nog denken: volgende keer ben jij aan de beurt, hier ging dat niet op. Het was nu of nooit.
En lang ging het goed, de hele linkerkant was wel okΓ©, maar te duur of niet interessant genoeg. Maar de rechterkant... eerst vond ik Dodenweg, van Olga Hoekstra (ja op mijn lijstje, dus in het mandje), daarna de Johansons van Carla de Jong, (ook van mijn lijstje in het mandje) en om het compleet te maken Vlamberken van Lars Mytting.

Als mijn afspraken overboord, met oogkleppen op naar de kassa, een deck kaarten opengescheurd en de valse jokers ingezet.... gelukt.

bc72a72d7ec24c57a6bc2ad7b60c88ba.jpg

Zielsgelukkig thuis gekomen, omringt door nieuwe boeken. Ik heb ze even streng toegesproken: Hup de kast in, na september zie ik jullie wel weer terug. Gelukkig, ze begrepen het en zochten een fijn plekje uit tussen de rest.

En wie nu denkt: goh, best netjes. Je zou bij Marieke verwachten dat er meer boeken in het mandje waren gevallen...Β 
Weet je: het zou zomaar kunnen, ik durf niet te kijken. De tas staat in de meterkast en die mag 1 oktober pas weer open!



Reacties op: Een joker voor het boekenfestijn

Meer informatie

Gerelateerd