Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een weekendje griezelen

op 30 oktober 2020 door

Morgen, zaterdag 31 oktober, is het Halloween. Een vanuit Amerika overgewaaid 'feest' waarbij gegriezeld mag worden en waar kinderen verkleed snoep op mogen halen langs de deuren. Dat laatste zal waarschijnlijk in dit jaar overgaan, maar griezelen dat kan ook gewoon thuis met een stapel boeken!

16cd3da150ad8acf9a1223952b90934a.jpg

Halloween volgens wikipedia

De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, dat ook het Ierse woord is geworden voor de maand november).

Mijn weekend is BOOHOO-ked

Halloween is niet echt een feest waar ik iets aan doe. Toen mijn kinderen nog klein waren, werd er in buurt een optocht georganiseerd en in het dorp mochten ze een pompoen uithollen om er een lampion van te maken. En ook was er een kleurwedstrijd. Die tijd ligt achter ons. Maar nu Halloween zo lekker midden in een weekend valt, leek het mij wel leuk om er een LEES EENS EEN GRIEZELIG boek weekend van te maken. In navolging van de leuke read-a-thon van vorige week, ga ik de uitdaging met mezelf aan.

De boeken

Ook al zit ik midden in een aantal boeken, voor dit weekend sla ik toch een paar nieuwe open.

Boek ligt al een tijdje klaar, maar is volgens mij perfect voor dit weekend. Het boek is niet zo dik, dus deze moet wel uit kunnen.

Nadat ik bij de kringloop deel 2 en 3 vond, kocht ik via Marktplaats deel 1. Ik keek er erg naar uit om de delen te gaan lezen, maar er kwam steeds wat anders tussen. Nu is dit weekend een mooie aanleiding om te starten met deel 1.

Echt griezelen zal het niet worden met deze cozy (historische) crime, maar het leest wel lekker weg. Ik was er al in begonnen en ik vind dat het gewoon mee mag doen dit weekend.

Plof, een proefleespdf-je in mijn emailbox. Nog zo nieuw dat er op Hebban geen informatie bij staat. Maar het is een psycho-thriller en die komt dit weekend dus goed van pas.

En om het compleet te maken een spannend luisterboek, vanmorgen in begonnen tijdens het doen van de boodschappen en het begin bevalt me wel. Het is van Bookchoice, dus ik kan eventueel zo overstappen op het leesboek. Dat is zeker als het spannend wordt wel fijn, dan kan ik het tempo lekker opvoeren.

16cd3da150ad8acf9a1223952b90934a.jpg

Natuurlijk laat ik na het weekend weten hoe het is gegaan met mijn griezelige leesweekend.

Ga jij nog iets doen met Halloween?



Reacties op: Een weekendje griezelen

Meer informatie

Gerelateerd