Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesdatboeknueindelijkeensuit #3 Carve the mark

op 20 maart 2018 door

Mijn persoonlijke challenge voor 2018 is om die boeken waar ik eens zo dapper in begon, nu eindelijk eens uit te lezen. Elke maand 1, deze maand boek nr 3.

Nog niet zo'n eenvoudige opgave, want waarom wordt een boek niet uitgelezen? Daar is dan toch iets mis mee. Want over het algemeen lees ik alles uit, draak van een boek of niet, een boek moet uit.
En ondanks dat goede voornemen heb ik een aantal boeken op mijn virtuele Hebban leesplankje staan "Eens begonnen, maar niet uit".

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

Nr 3 voor deze challenge is Carve the mark van Veronica Roth en ook al doet de titel anders vermoeden, het is een Nederlands boek (vertaald).

Carve the Mark

Korte samenvatting

In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra's gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra's gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra's wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

Waarom las ik het niet uit?

Het was op vakantie, het ebook stond op mijn e-reader. We zaten op het balkon van ons appartement waar ik het boek opende en het eerste hoofdstuk las en op Hebban 'ben ik aan het lezen' aanklikte. En daarna? Gewoon helemaal niets meer. Welk boek het overnam weet ik niet eens meer, waarschijnlijk Ansichtkaarten uit Griekenland die ik daar online kocht om te lezen voor de Feelgood club vakantie blog.
Het was dus enkel 1 hoofdstuk en belandde na een tijdje in de map met 'wel in begonnen, maar niet uit".

1 maart 2018

Het is een drukke leesmaand, ik heb een strakke planning en een 'niet uit' boek ook nog oppakken om 'wel uit' te lezen wordt een hele toer. Maar zoals wel vaker, had ik weer eens geluk. Bij het abonnement van Bookchoice zat deze maand: Carve the mark! En het grote voordeel van Bookchoice is dat zowel het ebook als het luisterboek beschikbaar is.
Dus voor deze maand maak ik het me makkelijk, ik ga Carve the mark luisteren en zorg er voor om een #nietuit boek #weluit te lezen.

6 maart 2018

Het gaat goed, ik ben inmiddels bij hoofdstuk 11. Elke dag op de fiets van en naar het werk, en zelfs onderweg in de supermarkt, ik luister zo heel wat uurtjes weg.
Maar het is niet een heel makkelijk boek om te luisteren. Het is YA-sfi, en er komen dus heel veel vreemde namen en plaatsen in voor. Bij een leesboek zou ik die noteren zodat ik daarop kan terug grijpen. Hier moet mijn geheugen flink aan het werk. Maar het gaat. Het verhaal krijgt vorm, ik ben benieuwd naar de rest.

14 maart 2018
Ik luister elke dag een stukje en ben nu bij hoofdstuk 21. Het is redelijk goed te volgen ondanks alle vreemde namen van volken, mensen en planeten, maar ik vind het allemaal niet zo heel erg leuk of spannend, misschien komt het nog. Er wordt flink wat gemoord, gedreigd gestroopt en gereisd, maar de essentie van het verhaal heb ik nog niet gevonden. Nog 21 hoofdstukken te gaan.

19 maart 2018
Hé geukkig, ik ben er door heen. Het duurde best lang, maar zo heel raar is dat niet, het luisterboek was bijna 15 uren lang. Het kostte me ook best wat moeite, omdat het verhaal maar niet wilde boeien. Tot het einde toe vond ik de personages niet leuk en was het allemaal wat vlak en saai. En dan het einde, ineens worden een aantal feiten ondersteboven gegooid. Fijn voor het tweede deel, maar dat zal ik niet gaan lezen of luisteren.

c1b95153e4fbf60d8fc45b18ccb2b2f4.jpgChallenge: lees elke maand #nietuit boek #weluit: nr 3 Maart: GESLAAGD!

# cat 6 Het eerste deel van een serie



Reacties op: Leesdatboeknueindelijkeensuit #3 Carve the mark

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...