Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 23 en 24

op 19 juni 2017 door

Even had ik het benauwd, het was juni, het jaar alweer half voorbij. Vorig jaar lukte het om 200 boeken weg te lezen, dat streven staat ook voor dit jaar. Maar ik was nog niet bij 100.... Geen paniek, juni is nog niet de helft, 1 juli wel. Ik heb dus nog even.
En die 100? Volgens mij gaat dat wel lukken.

Ook genoeg boekige dingen weer gehad en gedaan. Zo mocht ik een middag naar Arnhem voor een Romantic Read middag, waar ik een hoop leuke schrijfsters heb ontmoet. En afgelopen zaterdag was er weer een rommelmarkt, waar ik lekker in de dozen met boeken heb kunnen graaien. De boekenstapels blijven groeien, maar gelukkig kan ik er ook weer genoeg dichtslaan.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

90. Amerika
Voor je weggaat -Clare Swatman

Ebook, ebuzz. Leuk, een buzz boek in ebook uitvoering en dan ook nog een Feelgood boek. Het boek begint heel verdrietig, waarbij je je afvraagt hoe dit nog (feel)goed moet komen. Maar dan veranderd het boek van toon en krijgt de hoofdpersoon de kans om 'fouten' uit het verleden te herstellen, Dat het toch niet helemaal zo werkt merkt ze al snel. En al is het einde een beetje voorspelbaar, zit er net te veel herhaling in, het is een mooi en origineel verhaal en leest lekker weg.

91. Amerika -  Polen - Duitsland - Frankrijk
Seringenmeisjes - Martha Hall Kelly

ReviewBoek, Over drie vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Caroline in Amerika, die zich inzet voor weesjes in Frankrijk, en na de oorlog voor Poolse vrouwen uit het kamp Ravensbrúck, Kasia, die in Ravenbrück terechtkomt en daar probeert te overleven, en Herta die arts is in kamp Ravensbrück n al haar principes overboord gooit. Het is boeiend, spannend, intrigerend. Door de afwisseling van perspectief tussen deze drie dames leest het zeer vlot. Prachtig boek.

92. Nederland - Griekenland
Het Paradijs - Suzanne Vermeer
Ebook, voor een projectje van WLFG gelezen. Een echt vakantieboek, over het mooie Griekenland, een verdwijning en een moeder die niet opgeeft. Corruptie en een rechercheur die wel wil weten wat er is gebeurd, en een vleugje romantiek.
Je weet bij deze boeken wat je krijgt en dat is soms best wel even lekker zo tussendoor.

93.  Frankrijk
Niets weerstaat de Nacht - Delphine de Vigan
Bieb-boek. "prachtig prachtig prachtig' knalt er van de voorkant van het boek. DWDD heeft het besproken, dus dan moet het wel geweldig zijn, toch?
Het boek is boeiend, het eerste deel in het boek zeker. Het wordt geschreven door de dochter, en het verteld het levensverhaal van haar moeder, inclusief haar familie. Ook de dochter verteld haar verhaal. Het is een leven vol drama. Mooi geschreven, zeer boeiend en interessant in het begin, na de helft was ik er wel klaar mee. Toch uitgelezen, maar de uitroepen van DWDD kan ik hier helaas niet herhalen.

94 . Amerika
de Verwisseling – Sandra Brown
Boek van de kringloop, gelezen voor een WLFG project. Een romantische thriller, waarbij het in beide genres niet echt overtuigend is. Een lekker boek voor tussendoor. Er zit nog wel een leuke verrassing op het einde, alleen jammer dat ik die net iets eerder door had dan de schrijfster had bedoelt. Leuk is het element van diversiteit (waar ik na een leuke middag in Arnhem ineens veel meer op ben gaan letten), nl de keuze van een hoofdrolspeler met indiaanse roots.

95. Nederland
Gewoon Mies – Mies Bouwman

Ebook van de Bieb. Deze had ik voor mijn moeder als boek gekocht en kon het nu zelf ook lezen via de e-bieb. Leuke en interessante columns uit het hele ouvre van Mies Bouwman. Gewoon lekker om af en toen een paar van te lezen.

96 Amerika
Zie mij – Nicolas Sparkts

Luisterboek – bookchoice. Een lang luisterboek, maar wel de moeite waard. De keurige juriste Maria, leert Colin kennen, een stoere gast met een verleden. En hoe onwerkelijk de combinatie ook lijkt, langzaam leren ze elkaar beter kennen en worden verliefd. Een oude rechtszaak van Maria zorgt voor een stalker, en dat loopt geheel uit de hand. Colin en de politie hebben hun handen vol aan deze gevaarlijke gek. Spannend op het einde, en een mooie romance ineen. Met plezier geluisterd.

97 Engeland
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

Ebook. Ik viel voor de titel, dat voorval met die hond, dat leek me wel wat. Zonder enige kennis van het boek erin begonnen. Maar leuk vond ik het niet. Was het een kinderboek, of toch niet? Het thema; een verhaal gezien door de ogen van een jongen met autisme was origineel, maar ook irritant. Lange stukken over wiskundige problemen konden me niet boeien. Wat wel heel opvallend was, waren de paginanummeringen, volgens priemgetal. Maar daar kan je een boek niet op beoordelen. Na het lezen diverse recensies bekeken… en zo zie je maar weer, iedereen leest een boek op zijn eigen manier.

98. Amerika
Nacht op de rivier - Erica Ferencik

Review boek:  Een goed opgebouwde thriller, waarin vier vriendinnen een weekend gaan raften. Helaas gaat het ernstig mis en zijn ze compleet op elkaar aangewezen.  Het is spannend, maar een deel van het verhaal is een beetje vergezocht. Met korte hoofdstukken en veel vaart, was het wel heel prettig lezen.

99. Amerika
Eerbetoon – Nora Roberts

Ebook, nog een voor mijn projectje van WeLoveFeelgood. De boeken van Nora Roberts lezen altijd wel lekker, er gebeurt een hoop en de afloop is meestal goed. Deze keer gaat Cilly een vervallen huis opknappen wat van haar beroemde oma is geweest. De overbuurman is een lekker ding en een relatie is onvermijdelijk. Helaas is niet iedereen even blij met haar komst en haar werk aan het huis. Na heel wat troubles overwint het goede. Lekker gelezen.

 

En (tromgeroffel), wat zal boek 100 van dit jaar zijn?
Helaas, ik weet het nog niet. Gister veel gelezen, en één boek (die helemaal nog niet ‘aan de beurt’ was), bijna uitgelezen. Die was niet weg te leggen en las wel heel erg vlot. Maar nek aan nek met twee andere boeken die al wat langer mee gaan, en nog een nieuw boek dat ook erg leuk is… Het wordt nog reuze spannend.

Volgende reiskoffer: over 2 weken



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 23 en 24

Meer informatie

Gerelateerd