Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Per boek op reis: de reiskoffer 9 en 10

op 13 maart 2017 door

Week 9 was een magisch weekje, met mijn dochter naar de Harry Potter exhibition. “waar je wel twee uur rond kan dwalen” en waar we dus na een uur al bij de uitgang stonden. Maar het was leuk en bijzonder, mooie kleding gezien en de voorwerpen uit de films van dichtbij kunnen meemaken. Nog wat leuke dingen gekocht in het winkeltje aan het einde, en met een hele lege beurs en een zeer gelukkige dochter terug naar huis gereden. Thuis ging er direct weer een film van HP op het scherm, want al die voorwerpen en kleding moesten opnieuw bekeken worden.
Ik dook weer mijn boeken in, want mijn reis gaat gewoon verder.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

28. Nederland
Olijven moet je leren eten – Ellen Deckwitz

Na een paar pogingen om te genieten van poëzie, heb ik er nu maar eens een boek tegenaan gegooid. Net zoals je olijven moet leren eten, moet je ook poëzie leren lezen en waarderen. Dit boek geeft een paar tips, maar of het mijn liefde voor poëzie zal doen ontvlammen?

29. Nederland en ook wat andere landen
Nederland in 100 kledingstukken – Milou van Rossum/Daan Brand

Non-fictie, een erg leuk gegeven. Maak plaatjes van 100 kledingstukken uit de afgelopen 50 jaar en vertel daar iets over. Voor de mode-student vast zeer interessant, voor mij viel het wat tegen. Veel over de ontwerpers en de toestanden daaromheen.
Het had leuker kunnen zijn.

30. Engeland
Faye en Sean, A love story - Marina Folkers
Anders dan de titel doet vermoeden is het een Nederlands boek. Diana van de Club van 10 FG heeft me dit boek aangeraden, en ik heb het met veel plezier gelezen. Geen zoetsappig liefdesverhaal, maar een verhaal over een bijzondere vriendschap, met een kijkje in het leven van een internationale popster. En goed beschreven hoofdpersonen waar je als lezer van gaat houden.

31. Nederland- België
Dagboek uit de rivier – Frederik Baas

Een buzz boek van Hebban. Ik kan enorm genieten van buzz boeken, omdat je als lezer boeken te lezen krijgt die je misschien zelf niet zo snel zou kiezen. Deze literaire thriller was voor mij meer een psychologische thriller, waarbij het oergevoel van de vrouw regelmatig wordt benoemd.
Als bij een spelletje (een bedachte speurtocht gebaseerd op een echte verdwijning) werkelijk iets wordt gevonden, veranderd alles. De ik-persoon heeft de touwtjes in handen en manipuleert de hoofdrolspelers, maar ook de lezer. Zit knap in elkaar.

32. Nederland – Frankrijk – Spanje – Amerika - China
Miss Match – Astrid Harrewijn

Tweede deel in de Miss-serie. Af ten toe lekker hilarisch en over de top. Goed boek voor de landenchallenge! Met plezier gelezen , hoewel ik soms een beetje moe werd van alle toestanden die voorbijkwamen.

33. Nederland
Schaduwkinderen – Linda Jansma
Met de veranderingen bij Elly’s/Bookchoice heb ik ineens de beschikking over luisterboeken. Zo heb ik ook deze op de mp3 speler gezet en geluisterd op de fiets en tijdens het hardlopen. Het boek heb ik ook als ebook en kan zo afwisselen met luisteren en lezen.
Het is een spannend en actueel verhaal over een officier van justitie in Leeuwarden die te maken krijgt met een bomaanslag. Een race tegen de klok om nieuwe aanslagen te voorkomen. Daarnaast heeft ze een mysterieus verleden, wat als een rode draad door het boek speelt en verder zal gaan in deel 2 en 3.

34. Nederland
Loze ruimte – Georgina Verbaan

Kobo-plus geeft de mogelijkheid om boeken te lezen binnen een abonnement. Zeker boeken die ik al eens tegen was gekomen, maar net niet de moeite vond om te kopen.
Deze columns van Georgina Verbaan zijn grappig en vaak herkenbaar, elke dag een paar is net lekker voor de afwisseling.

35. China: Beijing in  de toekomst
Cinder – Marissa Meyer
Kobo plus. Eerste boek voor de bossom books challenge, waar ik eigenlijk niet aan mee zou doen, maar nu ik het boek kon lezen via Kobo toch maar ingeschreven. Over Cinder al veel voorbij zien komen en dat had me nieuwsgierig gemaakt. Een sprookje nogal vrij verwerkt naar de toekomst, met cyborgs en maanbewoners, maar ook een gewone leuke aantrekkelijke prins en een innemende hoofdpersoon. Een verrassend YA boek, dat ook voor volwassenen zoals ik erg leuk is om te lezen. Slim einde, ik moet nu deel 2 ook gaan lezen.

Voor wie zich afvraagt waar de reisbus is gebleven? Die was nogal bewerkelijk en mijn tijd nogal beperkt. Daarom deze maand een verfrissend nieuwe reiskoffer als banner! 

Volgende overstap: over 2 weken



Reacties op: Per boek op reis: de reiskoffer 9 en 10

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz (1982) is dichter, performancekunstenaar en literatuurwetenschapp...

Marina Folkers

Marina Folkers

Marina Folkers is bekend van haar feelgoodromans met een rauw randje. Eerder ver...

Frederik Baas

Frederik Baas

Frederik Baas is een pseudoniem van Jan van Mersbergen. Met Dagboek uit de rivie...

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrille...