Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Per boek op reis: week 40 en 41

op 16 oktober 2017 door

Dikke boeken, dunne boeken, buddy boeken, feuilleton delen, boekenblogklus, een tussendoor boek en een luisterboek. Deze twee leesweken had het allemaal, humor en drama en een klein beetje spanning, het was zeer afwisselend. Was er nog iets #uiteigenkast, eh nee, nou ja een beetje. Sterrenstof stond al iets langer op de e-reader.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Mijn boekenoverzicht: 

143 Australië
De vijfde brief - Nicola Moriarty

Leesclubboek, mocht pas 26/9 een recensie van worden geplaatst, daarom staat nr 143 in dit rijtje.
Vier vrouwen, ze zijn al vriendinnen sinds de lagere school, gaan één keer per jaar met elkaar op vakantie. Dit jaar schrijven ze allen een geheim op, dat de anderen niet kennen. Maar ipv 4 enveloppen, zijn het er vijf. En die vijf staat vol haat. Wie is de schrijfster?
In een soort who-donnut verhaal krijgen we dmv van verhalen van Joni over wat er is gebeurd, een idee over het leven van de vier vrouwen. Langzaamaan gaat het verhaal naar een climax, want de vijfde brief is nog maar het topje van de ijsberg...

167 Nederland
Liefde op Lowlands– Lily Frank en Roos Hart

Deze weken begonnen met rode oortjes. Het New Adult boek met vijf verhalen over Lowlands heeft me aangenaam verrast. Samen met Renate las ik het voor een buddy-read. 

168 Amerika
Sterrenstof– Krystal Sutherland

Een YA die ik voorbij had zien komen, maar waarvan ik geen idee had waar het over ging. En zonder enige kennis ben ik begonnen aan het ebook (voor het slapen gaan, ik viel er lekker van in slaap). Er gebeurt niet zoveel. De jonge hoofdpersoon valt als een blok voor een nieuw meisje op school, die rondloopt in jongenskleding. Ze blijkt getraumatiseerd door een ongeluk waarbij zij ernstig gewond raakte en haar vriendje doodging.
Op driekwart van het boek begon ik het verhaal toch interessant te vinden. Geen standaard liefdesverhaal, want dat is het wel en toch ook weer niet.
 

169 Amerika
Nachten in New York – Sarah Morgan

Deel één uit een drieluik over vriendinnen in Manhattan. Een echte chicklit (hoewel ik gruwel van dat woord), met liefde, een leuk verhaal, gezellige personages en een happy end. Het was vlot uit, en lekker om te lezen. 

170 Australië
Grote kleine leugens – Liane Moriarty

Luisterboek, en echt perfect om te luisteren, hoewel de vele namen in eerste instantie overdonderend zijn. Een goed opgebouwd verhaal over ouders van een kleuterklas. Een pesterij onder kinderen wordt opgeklopt en leidt tot een tweestrijd tussen groepen ouders, met een climax op een quiz avond. De verhaallijn springt terug tot maanden terug en aan de hand van verschillende perspectieven wordt duidelijk wat er al speelde, wat er gebeurde en wat er uiteindelijk mis ging. Alles schuift in elkaar, en wie er niet overleefd wordt echt pas aan het einde duidelijk. Echt genoten van dit boek!

171 Nederland en Italië
Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Het was een bieb boek en nadat ik het al twee keer had verlengd (en er eigenlijk geen tijd voor had), begon ik toch maar te lezen. En dat beviel zo goed, dat ik voor ik er erg in had al over de helft was op één dag. Het is een vrolijk vervolg op Drie vrienden, een huis en een klusjesman, met dezelfde hoofdpersonen, alleen staat nu Joost centraal. Zo leuk om een roman te lezen vanuit een ander oogpunt. Hij is goeiig, en wil zo graag, maar het wordt niet altijd gewaardeerd als hij eerlijk is, en verliest zo twee banen. Maar hij maakt er het beste van. Vol humor en liefde en kunst, alleen zo triest voor Bert en Bertha… 

172 Engeland
Het tweede feuilleton van de Cazalets kronieken: Aftellen - Elizabeth Jane Howard

Hoewel deel één me niet zo heel goed was bevallen, had ik me toch weer ingeschreven voor deel twee, vooral omdat het zo’n leuk en bijzonder project is. En deel twee was een stuk interessanter dan deel één. Het lezen ging makkelijk en ik verloor mezelf als snel in de perikelen van de Cazalets. Het leest als een soap, er gebeurt van alles, de kinderen worden groter en zijn ook interessanter, meer locaties. Met plezier gelezen. Op naar het derde boek!

173 Nederland
Het ministerie – Joop Quint

Boekenblogklus. Henk is een gewone man, heeft twee katten, houd wel van een sigaar. Hij had een goeie baan, maar kiest voor een functie als Directeur Topsport op het ministerie in Den Haag. Daar gaat een hele nieuwe wereld voor hem open. Overleg na overleg met diverse afkortingen, raakt hij langzaam bekend met de cultuur van een overheidsinstantie en weet zich erin aan te passen. 

174 Nederland
Chaos en structure - Marielle Brouwer

Ik zei pas nog dat ik even klaar was met New Adult en toen opende ik het ebook van Marielle Brouwer Chaos & Structure. 'Even' een stukje lezen, werd in een paar uur (verdeeld over twee dagen) het hele boek uit.
Twee jonge mensen, de fotografe Lily en het band-lid Mika leren elkaar kennen. De aantrekkingskracht is enorm, maar beide hebben een verleden, waardoor ze niet voor elkaar kunnen gaan. Verrassend mooi boek.
 

175 Nederland
Polderglamour - Stijn en Daan

De twee heren van Street-lab schreven in 48 uur een roman en vonden een uitgeverij. het resultaat is Polderglamour. Een bijzonder project wat resulteerde in een heel aardige roman over de opkomst en de ondergang van een volkszanger.
Zie ook mijn blog.

176 Nederland / Zuid Afrika
Het meisje uit het verscholen dorp - Irma Joubert

Een dikke pil (500blz), en helemaal omdat een proefdruk betrof, erg zwaar om te lezen, maar wel een prachtig verhaal. Ik, die onlangs nog riep dat ik niet zo hield van boeken over de oorlog, ben geraakt door het verhaal van Mentje. Heel veel meer zeg ik er niet over, want het komt binnenkort in een buddy-read op We Love Feelgood.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Het telt lekker door, zowel de tijd als de gelezen boeken. Maar soms gaat het zo hard met allebeide dat ik niet meer weet wat er is gebeurd of wat ik heb gelezen. 
Inmiddels alweer half oktober, van mij mag het wel iets rustiger... helaas zo werkt het niet. Ik pak maar weer een boek, dat heb ik wel zelf in de hand.



Reacties op: Per boek op reis: week 40 en 41

Meer informatie

Gerelateerd