Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Per boek op reis: week 42 en 43

op 30 oktober 2017 door

En dan is het ineens alweer 30 oktober. Ik weet niet meer waar de afgelopen twee weken zijn gebleven. Er was genoeg tijd voor mijn huishouden, mijn gezin, mijn werk, mijn sporten en mijn lezen, maar ik schrik toch elke keer weer als ik mijn leeslijstje van twee weken maak. Nog twee maanden en dan is het dag 2017 en hallo 2018.

Ik laat me er niet door beïnvloeden en ga gewoon door met waar ik mee bezig was: Het halen van mijn challenge: 200 boeken. nog twee maanden en 15 boeken, dat moet te doen zijn, toch?

e4ea4273e9803e53ab9f573cc5cd1661.jpg

Wat heb ik de afgelopen weken weer uitgelezen:

177 Amerika
De verdediging - Steve Cavanagh

Een legal thriller, ooit verslond ik ze, daarna niet meer. Het is een nogal onwaarschijnlijk verhaal, waarin een ex-oplichter en ex-advocaat door de Russische maffia wordt gedwongen om de verdediging op zich te nemen van een maffia kopstuk. Ze hebben zijn dochter en zetten hem onder druk. Zijn skills als oplichter komen van pas en hij weet de werkelijke reden te achterhalen, waarom hij is gekozen. Superman en James Bond kunnen wel inpakken, deze hoofdpersoon redt de wereld.
Vermakelijk, maar nogal ongeloofwaardig.

178 Engeland
Het bijzondere leven van Martha Vondeling - Caroline Wallace

Ebook. Wat een heerlijk boek. Een jonge vrouw, ooit als vondeling achtergelaten op Liverpool Lime street station, woont en werkt in de winkel met gevonden voorwerpen. Als Moeder (extreem religieus en gek als een deur) overlijdt, gaat Martha op zoek naar haar eigen identiteit. Ze maakt bijzondere vrienden, en een overleden roadie van the Beatles heeft een speciale rol. Een boek vol vriendschap, ontdekkingstochten, boeken en liefde. Met plezier gelezen.

179 Nederland/Amerika
Start spreading the news - Marijke Vos

Geleend boek, waarin Sophie naar Amerika vertrekt en vermist raakt. Lotte reist haar acherna om haar te zoeken. Er gaat nogal wat mis wat hilarische toestanden oplevert. Ze maakt nieuwe en bijzondere vrienden tijdens een roadtrip door het land.
Lekker om te lezen

180 Nederland
Na die nacht - Kirstin Rozema

Boekbloggerklusboek. Een familie roman, waarin Melanie na een avondje doorzakken veranderd is. Er is wat gebeurd, maar wat? Haar vriend Douwe heeft dagelijks te maken met die verandering, en weet daar niet goed mee om te gaan. Op een dag escaleert het, met grote gevolgen.
Het boek beschrijft een dorpje, met het leven zoals het is, inclusief vooroordelen, jaloezie, maar ook vriendschap en liefde. Daarnaast het Kirstin Rozema een stuk eigen ervaring in het boek verwerkt, wat het boek bijzonder maakt. Zie ook de blog over Na die nacht.

181 Nederland/Frankrijk
De onderkant van sneeuw - Ilse Ruijters

Luisterboek. Stond al heel lang op mijn lijstje, nu dat eindelijk aan de beurt. Irene heeft een kindje doodgereden en gaat al twee jaar diep gebukt onder schuldgevoel. Ze zijn verhuisd en alles lijkt oke, maar dan wordt haar dochter bedreigt, maar niemand wil haar geloven. Een psychologisch spelletje begint, wat is waar en wat niet? Het leidt tot een spannende climax in Frankrijk.
Goed opgebouwd en spannend maar af en toe wordt je wel gek van het 'gezeur' van de hoofdpersoon.

182 Engeland (Schotland)
Vijf dagen op Skye - Carla Laureano

Geleend boek. Het begint redelijk standaard. Een verprutste opdracht en Andrea wordt naar Schotland gestuurd door haar baas voor een herkansing ipv op dat ze op vakantie naar Tahiti gaat. Ze vertrekt met tegenzin, maar de eigenaar van het hotel waar ze een opdracht moet binnenhalen is om op te vreten. De aantrekkingskracht is aanwezig, maar ze geven zich niet zo snel gewonnen. Toch heeft dit net iets meer dan een gewone liefdesroman. De omgeving die goed wordt beschreven helpt daaraan mee, maar ook de dialogen zijn realistisch en de personages zijn veel minder plat dan in eerste instantie lijkt. Fijne roman

183 Belgie
Mijn slechtste beste vriendin - Ilse Beyers

Recensie boek. Tja, het gaat over vriendinnen, die het woord vriendinnen niet waard zijn. Het begin is zo negatief dat de lust tot verder lezen vergaat. En toch wordt het doorlezen enigszins beloond, want er zit nog best wat pit in het verhaal, maar mijn favoriet is het niet geworden. Binnenkort meer in een buddy op We Love Feelgood.

184 Amerika
9 November - Colleen Hoover

Ebook. Tijdens mijn zoektocht naar boeken over boeken voor mijn Blogspot nr 3 over boeken-boeken, kreeg ik dit boek als tip. Ik dacht dat het een foutje was, maar nee, het gaat inderdaad over een boek. Maar vooral gaat het over jonge mensen en een zoektocht naar de liefde. Een zoektocht waarbij ze elkaar enkel op 9 november zien en spreken over een periode van 5 jaar. Dat er in een jaar een hoop kan gebeuren blijkt wel. Thema's als omgaan met de dood en de gevolgen van een brand zijn op respectabele manier verwerkt in het boek, wat het een diepere laag geeft en het een bijzonder boek maakt.  Met plezier gelezen.

185 Frankrijk
Een boek voor Hot or not? ik mag er nog niets over zeggen.

e4ea4273e9803e53ab9f573cc5cd1661.jpg

Zo, dat heb ik weer netjes op een rijtje. Wel handig hoor die blogjes met alle boeken en een korte samenvatting en een mening, want aan het einde van het jaar weet ik echt niet meer precies wat ik gelezen heb. Even terug lezen in mijn blogjes zorgt voor een hoop "oja" momentjes.


Ik ga weer eens wat leuke boeken uit de kast trekken voor de komende periode, en er ligt ook al weer veel moois en leuks klaar. Je kan mij niet blijer maken met dan door met te laten settelen in een hoekje van de bank met een pot thee en een stapel boeken (om lekker af te wisselen).
Tot over twee weken! Ik ben lezen - niet storen - 



Reacties op: Per boek op reis: week 42 en 43

Meer informatie

Gerelateerd