Boek in beeld #2

op 01 maart 2018 door

Meteorologisch gezien begint vandaag de lente. Wij blikken vooruit naar alles wat de lente nog meer met zich meebrengt. In Boek in Beeld kijken we naar de nieuwe series en films die de komende maanden zullen verschijnen en die gelinkt kunnen worden aan boeken in ons genre. Veel kijk- en leesplezier!

Nieuwe Films

Annihilation (februari in de bioscoop, 12 maart op Netflix)

767c930dd7297dd291e362f0a3bac272.jpgJeff VanderMeer schreef zijn boek Annihilation en ontving er de Nebula Award voor in 2015. De titel Annihilation klinkt zwaarder dan doet vermoeden. Deze scifi-horrorthriller gaat over een bioloog, een observant, een psycholoog en een anthropoloog die op expeditie gaan naar Area X, een gebied dat al eeuwen afgesloten is van de wereld, maar waar mensen plots sterven tijdens of na de expeditie. Het gebied wordt bekeken door de ogen van de biologe gespeeld door Natalie Portman, wiens observaties we ook horen. Wat gebeurt er daar en hoe loopt het af? De film wordt alleen getoond in Amerikaanse bioscopen, maar zal snel op Netflix gaan verschijnen. Lees dus eerst het boek, het is maar een dunnetje en heel spannend.

I Kill Giants (23 maart in de bioscoop)

329ab727dad10e6e72e318e6d1e54776.jpgIn 2008 publiceerde Image Comics deze graphic novel van Joe Kelly en Jim Ken Nimura. Het verhaal gaat over een meisje dat een beetje een buitenbeentje is: haar moeder is ziek, ze heeft niet veel vrienden en ze is geobsedeerd door Dungeons & Dragons. Ze gaat te ver in haar fantasie om de werkelijkheid niet onder ogen te komen en gelooft dat reuzen echt zijn. Overal om haar heen ziet ze magische dingen en langzaam aan is er geen verschil meer met haar echte leven. Haar leven is: de reuzen bevechten!

Ready Player One (29 maart in de bioscoop)

315ae7d56c9101c740529e40d502178a.jpgDe wereld staat op instorten, maar gelukkig is er een tweede wereld om je in te verschuilen: die van de OASIS. In deze virtual reality speelt een groot deel van het leven af. Als maker James Halliday komt te overlijden, blijkt de OASIS geërfd te worden door degene die als eerste zijn Easter egg in de OASIS vindt. De jacht op het ei is geopend. Wade stort zich hier met volle overtuiging in, maar hij is niet de enige. En niet iedereen speelt het spel netjes… Zet nu je 3D-bril op en maak dit avontuur mee! Of lees eerst het boek van Ernest Cline.

A wrinkle in time (4 april in de bioscoop)

eed19eab7dfd149caa6c76f6d3a381e6.jpgIn de klassieker Een rimpel in de tijd van Madelein L'engle staat Meg Murry centraal die samen met haar vriend Calvin O'Keefe en haar broertje Charles Wallace een groots avontuur onderneemt, nadat Meg's vader plotseling verdwijnt. Drie wezens (mevrouw Wazda, Wiedan en Wellek) wijzen hun de weg naar hun verdwenen vader. Hij werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Meg en vrienden gebruiken de tesseract om verschillende planeten af te reizen, op zoek naar haar vader. De Disney-film met o.a. Reese Witherspoon, Chris Pine en Oprah Winfrey komt gelijk uit met de filmversie van het boek.

Nieuwe series

The Terror (26 maart op AMC)

The Terror is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons uit 2007. Het verhaal gaat over kapitein John Franklin die een expeditie naar de fabelachtige noord-west passage van Antarctica leidde. De expeditie loopt echter anders dan gepland wanneer de bemanning van het de HMS Erebus en HMS Terror een monster tegenkomt.

De vertaling van boek naar serie is gemaakt door David Kajganich en Vinnie Wilhelm. In de serie maken bekende gezichten uit andere fantasyreeksen hun opwachting waaronder Ciarán Hinds en Tobias Menzies welke beiden bekend zijn van Game of Thrones.

Nightflyers

Voor fans van George R.R. Martin brengt 2018 een verrassing met zich mee. Niet Game of Thrones komt met het laatste seizoen naar de woonkamers maar Nightflyers. In Nightflyers volgen we een groep wetenschappers op hun reis door de ruimte. Ze zijn op zoek naar een mysterieus buitenaards wezen. Hun reis wordt echter vermoeilijkt door hun ruimteschip wat oud is en waar een gevaarlijke aanwezigheid in rondspookt. Nightflyers werd al in 1980 geschreven door George R.R. Martin.

Hoewel de datum nog niet exact bekend is wordt er door verschillende bronnen gewezen naar komende juli. George R.R. Martin zou in eerste instantie niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van de serie hoewel hij nu wel genoemd wordt als executive producer. Netflix zal de internationale distributie op zich nemen in samenwerking met televisiekanaal SyFy.

Castle Rock

Deze psychologische thrillerserie zal ergens in 2018 verschijnen op Hulu (streamkanaal). Het is een serie vol bestsellerpersonages uit de koker van Stepken King, geproduceerd door J.J. Abrams, die al eerder succesvolle series maakte zoals Westworld en Lost. Castle Rock is een fictief mysterieus plaatsje waar heel veel karakters uit werken van King in terugkomen. Er wordt in ieder geval gerefereerd aan It, Dolores Claiborne, Needful Things, Salem's Lot, Rita Hayworth, Shawshank Redemption, Dreamcatcher, Night Shift, The Green Mile, Misery, Hearts in Atlantis, The Shining, The Mangler, Four Past Midnight, Different Seasons, Nightmares & Dreamscapes, The Dark Half en The Night Flier. Bekende acteurs die al eens eerder in producties van boeken van King speelden, spelen ook hier weer een rol, zoals bijvoorbeeld Sissy Spacek (in Carrie) en Bill Skarsgard (in It). Waar de serie precies over gaat en wanneer hij uitkomt is nog een mysterie, precies zoals Kings boeken zelf ook zijn.

Naar welke films en series kijken jullie uit?Reacties op: Boek in beeld #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Dan Simmons

Dan Simmons

Dan Simmons (Peoria, Illinois, 1948) is een Amerikaanse schrijver in de gen...

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Ernest Cline

Ernest Cline

Ernest Cline (1972) groeide op in Ohio, VS. Hij verwierf enige bekendheid als wo...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Gesponsorde boeken