Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de ban van 2019 # 4

op 22 december 2019 door

Het jaar 2019 is voorbij, tijd voor een terugblik. Het was een fantastisch boekenjaar voor het Scifi en Fantasy genre, waaruit vele mooie artikelen volgden. In de loop van 2019 werd de Scifi en Fantasy club omgezet naar een gezellig Scifi en Fantasy café en kom je ons als VIP-leden tegen over heel Hebban. Met veel plezier werkten we het afgelopen jaar aan diverse artikelen, zowel uit onze bekende reeksen als ook uit nieuwe series.

Welk pareltje hebben we dit jaar door Hebban ontdekt?

Merel: Zonder Hebban had ik waarschijnlijk nooit iets van Jack Vance gelezen. Nu las ik de Alastor serie (https://www.hebban.nl/spot/fantasyclub/nieuws/de-alastor-serie-van-jack-vance). Vance werkt de werelden waarin het verhaal zich afspeelt uitgebreid uit, alles wordt duidelijk beschreven. Ik vond de drie boeken uit de serie samen een mooi drieluik vormen. Ook al is het niet helemaal mijn soort verhaal en zal ik dus niet snel nog meer boeken van Vance oppakken, vond ik het zeker een leuke kennismaking.

Demi: Dankzij Hebban en uitgeverij Athenaeum kon ik de nieuwste vertaling van Arthur, de koning van eens en ooit van T.H. White lezen. Dit ontzettend dikke boek met een prachtige hardcover omslag had ik anders waarschijnlijk nooit gelezen door de hoge prijs en de dikte ervan, maar ik ben heel blij dat ik de gelegenheid heb gehad om het toch te lezen! Er kon heel veel uitgehaald worden dankzij de Meeleesclub en het was een super boek om te bespreken.

Kim: Er zijn wel meer boeken die ik zonder Hebban dit jaar niet gelezen zou hebben of die ik misschien wel nooit opgepakt zou hebben. Sommige bevielen goed, andere vielen ontzettend tegen. Demi noemt met Arthur, de koning van eens al ooit al een geweldig voorbeeld van een klassieker waarmee ik dankzij de nieuwe vertaling en de meeleesclub van Hebban kennis heb kunnen maken. Een leuk boek om eens gelezen te hebben, maar niet mijn topper van het jaar. Die eer gaat naar Alter Ego van Marissa Meyer, een boek dat in de Hebban Adventskalender van 2018 zat. Ik ben geen enorme YA-fan en heb niet speciaal iets met superhelden, maar ik vond dit boek toch ontzettend leuk. Het heeft me gewoonweg veel leesplezier opgeleverd. Als ik het niet cadeau had gekregen dan zou ik het nooit gelezen hebben, dus ik kan dit met recht mijn Hebbanpareltje van het jaar noemen.

Yvette: Het boek dat ik zonder Hebban niet had gelezen is Het kleine meisje van meneer Linh. Van diverse bronnen hoorde ik alleen maar goeds over dit boek hier op Hebban en aangezien ik wel vertrouw op meningen van mensen die verstand hebben van boeken (zoals de VIPS bijv.) begon ik aan dit dunne boekje. Het is echt een schrijnend boekje vol verrassingen dat rechtstreeks inspeelt op mijn emoties. Mooi, maar tragisch verhaal en ik had er voor Hebban niet eerder van gehoord, dus ik ben blij!

Janneke: Marc-Uwe Kling verraste mij met Qualityland een van de weinige boeken die ik maximaal beoordeeld heb dit jaar. Wat heb ik gelachen om dit boek, een humorvol meesterwerk over een dystopische toekomst waarin je eigenlijk niet meer zonder computers kan en alles automatisch gaat. Heel realistisch en tegelijkertijd te absurd voor woorden. Heerlijk!

Vanessa: Mijn pareltje vond ik Het Schaduwjaar die had ik op basis van de roze kaft waarschijnlijk niet gelezen, maar ook van het boek Wanderers heb ik genoten. Het verhaal van Wanderers heeft me tijdens het lezen gegrepen. De opbouw, de verhaal lijnen van de hoofdpersonen en de gebeurtenissen zijn rauw, spannend en niets ontzeggend. Het zou zomaar in het echt kunnen gebeuren en dat is beangstigend. 

Welke boeken hebben jullie dankzij Hebban gelezen?



Reacties op: In de ban van 2019 # 4

Meer informatie

Gerelateerd