Interview met N.J Simmonds - auteur van The path keeper

op 24 maart 2017 door

Dit weekend is het zo ver: Dutch Comic Con. Een conventie die zeker geschikt is voor fantasyfans. Er zal een aantal fantasyschrijvers aanwezig zijn waaronder N.J. Simmonds die ik mocht interviewen voor deze spot. Van N.J. Simmonds verscheen onlangs het boek The path keeper - een mooi verhaal over liefde, het lot en engelen. Ik sprak met haar over schrijven, The path keeper en natuurlijk Dutch Comic Con.

N.J Simmonds begon met het schrijven van The path keeper tijdens een hectische periode in haar leven. Ze had twee kleine kinderen, toen 1 en 3 jaar oud, was haar huwelijk aan het plannen en had nog een gewone baan. Hoofdpersoon Ella verscheen in haar gedachten en liet haar niet los. Tijdens haar dagelijkse bezigheden was ze in haar hoofd het boek aan het schrijven en stelde zichzelf continu de vraag ‘Wat gaat er nu gebeuren?’. Na er vier maanden alleen maar aan gedacht te hebben begon ze het daadwerkelijk op te schrijven.

In het boek wordt gesproken over vorige levens dus natuurlijk vroeg ik naar de vorige levens van N.J Simmonds en kreeg gelijk teasers voor boek twee. Tijdens een meditatiesessie zag ze zichzelf in de Romeinse tijd 2000 jaar geleden in een dorp buiten Florence. Toen ze het later een keer opzocht op Google bleek dat in die tijd een belangrijke plek te zijn geweest. En dat heeft ze verwerkt in Son of secrets die volgend jaar februari uitkomt.

De plekken die beschreven worden in The path keeper zijn plekken waar ze zelf ook is geweest. Ze is half Engels en half Spaans en die twee landen komen ook voor in het boek. Inmiddels woont ze al bijna een half jaar in Nederland en in het volgende boek zal Nederland ook voorkomen. Zonder te veel te verklappen kan ik vertellen dat een gedeelte zich in Roermond zal afspelen én dat het iets met heksen te maken heeft. Zoals jullie wel zullen begrijpen moet ik hierdoor zeker deel twee lezen.

Dutch Comic Con

Dit weekend zal N.J. Simmonds haar eerste Comic Con meemaken en daar voelt ze zich een beetje overweldigd door. Dus als je daar bent moet je zeker even langsgaan om het geweldige boek The path keeper te laten signeren, maar ook om haar te laten zien hoe leuk de mensen op een Comic Con zijn. Je kunt haar vinden in de ‘Artist alley’ waar ze haar eigen tafel heeft met een banner. Ze zal beide dagen ook in panels zitten waar ze zal praten over genre en genre in combinatie met geslacht. En ze doet ook mee in een panel over het schrijverschap dus als je geïnteresseerd bent in schrijven zou ik zeker naar dat panel gaan.

Op Comic Con lopen veel cosplayers rond dus uiteraard hebben we het ook gehad over cosplay. Ze zou het hartstikke leuk vinden als mensen cosplayen als een van de karakters van het boek. Voornamelijk Zac, maar een van de andere engelen zou ze ook terug willen zien. Of juist iemand als Dolly uit het Engeland van de jaren 40. Ze kon mij ook melden dat in Son of secrets een nieuw karakter komt dat zeer geschikt is om te cosplayen.

Ook vroeg ik wie van haar karakters naar een Comic Con zou gaan en ze denkt dat Ella wel zou gaan, mits haar vriendin Kerry haar mee zou vragen. Kerry zou waarschijnlijk verkleed gaan als een karakter uit een van de films waar Josh, een andere karakter uit het boek, in meespeelt.

The path keeper is geclassificeerd als een YA-fantasy, maar zal volgens N.J Simmonds, en mij, ook het volwassen publiek aanspreken. Ze denkt dat het boek je zal verrassen. Er komt seks en gescheld in voor en het verhaal gaat niet rechtsreeks van A naar B. Zo komen er ook stukken uit vorige levens in voor. Met The path keeper wil ze mensen aan het denken zetten over hun eigen leven, liefde en het lot. Het is geen boek over een romance maar wel over liefde, over de moeder-dochter band, over vriendschap en over de persoon voor wie je misschien wel voor bent voorbestemd.

Ik was benieuwd wat de toekomstplannen van N.J. Simmonds zijn. The path keeper wordt een serie, maar het is nog niet duidelijk of het een trilogie wordt of dat er nog meer boeken zullen volgen. We hoeven voorlopig in elk geval nog geen afscheid te nemen van deze interessante wereld. Mocht ze succesvol genoeg worden om alleen maar te schrijven en te stoppen met haar gewone baan, dan zou ze daarnaast ook graag workshops geven. Vooral het werken met tienermeisjes vindt ze interessant om bij hen ook de liefde voor lezen en schrijven aan te wakkeren. Ze is in Engeland al bij een paar scholen geweest en zou het leuk vinden om dat hier in Nederland ook te doen.

Mocht je niet naar Dutch Comic Con kunnen en N.J. Simmonds toch willen ontmoeten, wat ik zeker kan aanraden want ze is hartstikke leuk, dan is dat mogelijk. Je kan haar de komende tijd op meerdere plekken verwachten. Ze werkt nauw samen met ABC-bookstore en zal daar ook langskomen. Op haar website njsimmonds.com zal ze laten weten waar ze zal verschijnen.

Gaan jullie naar Dutch Comic Con?

-Marjolein-

0b4a99e864635b56664a2e58ec2512e9.pngLees ook de interviews met de andere DCC-auteurs

Zen Cho, auteur van Sorcerer tot the Crown: 'Ik schrijf over dingen die me na aan het hart liggen'

Vic James, auteur van Gilded Cage: 'Blijf bezig. Lees, schrijf en recenseer'

Laura Lam, auteur van False Hearts: 'Ik vind het belangrijk dat we de wereld om ons heen weerspiegelen'Reacties op: Interview met N.J Simmonds - auteur van The path keeper

Meer informatie

Gerelateerd

Over

N.J. Simmonds

N.J. Simmonds

Natali Drake, beter bekend als N.J. Simmonds, is een veelgeprezen lid van The So...

Gesponsorde boeken