Ready to Read more fantasy

op 17 februari 2017 door

Op 8 april 2017 zal in Amsterdam de Ready to Read Science Fiction & Fantasy Award worden uitgereikt aan het meest fantastische Engelstalige boek van afgelopen jaar. De Ready to Read Award is puur voor Engelstalige boeken, maar lezers die alleen Nederlands lezen hoeven niet te treuren. In dit artikel geven we een overzicht van boeken die ook in het Nederlands vertaald zijn. In het tweede artikel geven we aan welke Engelse boeken we graag vertaald zouden zien.

Zeven leden van de Hebban Scifi & Fantasy Club van Tien bogen zich over de potentiële kandidaten voor de Award en gaven hun mening over welke zij 'Ready to Read' vinden.


Cindy
Ik ben heel erg nieuwsgierig naar The dark artifices: Lady Midnight van Cassandra Clare. Ik vind de cover ook erg mooi. Het boek staat op mijn OTL , de onmiddellijk-te-lezen-lijst.


Natasja
: Calamity van Brandon Sanderson lijkt mij erg goed.  Ik hoor er veel over.


Saskia:
Er zijn vier boeken waar ik heel benieuwd naar ben. Het eerste is Fool’s Quest van Robin Hobb. Vanaf het begin van de serie over Fitz, Nachtogen en de Nar ben ik een ware fan. Dat is eigenlijk niet eens het goede woord, want ik ben meer dan idolaat van haar. Tot nu toe heeft Robin Hobb me nooit teleurgesteld. Iedere keer wist ze me weer te boeien met haar avonturen. Het boek staat in de kast te wachten om gelezen te worden.
Blake Crouch heeft mij aangenaam verrast met zijn Wayward Pines-serie. Ik vind het een origineel verhaal. Dark Matter trok daarom meteen mijn aandacht. Wat ik er over hoorde prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Ik verwacht veel spanning, onvoorspelbare wendingen, een hoop actie en een alternatieve werkelijkheid. Ik heb het boek daarom ook meteen aangeschaft.
Morning Star van Pierce Brown is het derde deel van een serie. Deel twee, Gouden Zoon, verschijnt binnenkort in het Nederlands. Het eerste deel verscheen vorig jaar al in het Nederlands onder de titel Rood. De achterkant en de cover waren zo veelbelovend dat er niets anders opzat: het boek moest gekocht worden. Ik heb nog geen tijd gehad om het boek open te staan, maar het lijkt me heel spannend dat onder de oppervlakte van Mars een hele bevolking in slavernij leeft. De mensen boven de grond zijn rijk. Degenen die onder de grond leven weten echter niets van een bovenwereld af. Ze worden met leugens onder de duim gehouden. Wanneer de waarheid aan het licht komt, breekt een klassenstrijd uit.
Het vierde boek waar ik benieuwd naar ben is A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas. Hoewel ik het voorgaande deel nog niet heb gelezen vind ik haar boeken zo lekker weglezen dat ik ook deze serie in huis heb gehaald. Nu hoop ik nog de tijd te vinden om de boeken te lezen. Ik ben namelijk dol op de avonturen van Celeana in de serie de Glazen Troon. Ze zijn zowel lekker ontspannend als spannend en vragen niet te veel concentratie. Ze zijn heerlijk als tussendoortje. Empire of Storms, het vijfde deel, gaat zeker een plekje in mijn huis verwerven.


Adinda
:
 Ik ga voor Ken Liu, Grace of Kings. Ik ken Ken Liu alleen van enkele korte verhalen. Die waren erg poëtisch en gevoelig geschreven en ook heel origineel in de uitwerking van de fantastische elementen, dus een epische reeks van zijn hand: ja graag!
Dark Matter van Blake Crouch is mijn tweede keuze. Ik heb al enkele malen met dit boek in mijn handen gestaan in de boekhandel, maar toch viel iedere keer de keuze op een ander boek, vaak ook omdat ik op zoek was naar een cadeautje en mezelf wist te bedwingen. Toch gaat er echt een moment komen waarop ik dit boek zal lezen. De hele opzet spreekt me erg aan, het mysterieuze en de originaliteit ervan.


Demi:
Het boek dat er het meest uitsprong voor mij was The tiger and the wolf van Adrian Tchaikovsky. De kaft alleen al is prachtig vormgegeven met de gouden wolf. Met de Middeleeuws aandoende letters geeft het boek de indruk dat het in het verre verleden speelt en dat klopt ook. Het verhaal gaat over twee rivaliserende stammen die samenkomen in de geboorte van Maniye, die daardoor zowel de gedaante van een wolf als die van een tijger kan aannemen. Oorlog dreigt en regels worden doorbroken. Het is nog niet vertaald helaas, maar de vertaling zal wel niet lang meer op zich laten wachten. Fans van high fantasy zullen hiervan smullen wordt er beloofd, dus ik heb hoge verwachtingen van dit boek.
Het tweede boek voor mij is Three Dark Crowns van Kendare Blake. In deze wereld wordt er in elke generatie een drieling geboren die met elkaar tot de dood strijdt voor de kroon. De drie meisjes hebben ieder magische krachten: Mirabella heeft de macht over vuur en kan stormen creeëren, Katharine is een vergiftiger en Arsinoe heeft natuurkrachten en heeft de macht over planten en dieren. In Engeland zijn er drie verschillende covers van dit boek waarmee je als het ware kunt laten zien voor welke kandidaat je bent. Helaas zijn die hier niet te verkrijgen. Dit verhaal klinkt in ieder geval heel origineel en spannend, maar ook dit boek moet nog vertaald worden. Fingers crossed!


Yvette:
Ik kies voor Rebel of the sands van Alwyn Hamilton. Het ziet eruit als een bad-ass stoere-vrouwen-verhaal met de nodige romantiek. Count me in!
Net als Cindy vind ik de cover van Cassandra Clare er heel mooi uitzien en intrigeert de tekst die erbij staat mij ook.
Als laatste kies ik er één met mijn ogen dicht. Ik laat me namelijk graag verassen. Het lot beslist en heeft gekozen voor Nevernight van Jay Kristoff. Een boek vol kraaien, best toepasselijk voor een bioloog. Het lot weet wat ik wil.


Vanessa: Ik vond Fools Quest van Robin Hobb erg goed. Het is het spannende tweede deel van de reeks over Fitz en de nar, waarin we meer en meer ontdekken over het mysterieuze verleden van de Nar en wat dit voor consequenties heeft voor Fitz en zijn naasten. Dit deel eindigde wederom in een vreselijk goede cliffhanger, waardoor ik alweer uitkijk naar komende juni wanneer deel 3 verschijnt.
Ik ben benieuwd naar Alwyn Hamiltons Rebel of the sands. Hoofdpersoon Amani lijkt me interessant om te leren kennen en ook de wereld waarin ze leeft lijkt me erg orgineel.


Voor de lezers die liever Nederlands lezen en ook nog willen stemmen, hebben we een overzicht van boeken toegevoegd die in het Nederlands zijn vertaald. Dit vind je rechts naast dit artikel.

Stemmen op de Ready to Read Award kan nog tot 25 februari, dus wees er snel bij! Wij zijn uiteraard ook benieuwd welke boeken jullie 'Ready to Read' vinden.Reacties op: Ready to Read more fantasy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rech...

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie e...

Gesponsorde boeken