Majesteit,

op 27 april 2017 door

Hartelijk gefeliciteerd met uw vijftigste verjaardag. De Club van Tien voor SF en Fantasy is heel blij dat U onze Koning bent en we hopen dat U dat nog lange tijd mag blijven. Om U daarbij een handje te helpen hebben wij een aantal fantastische adviezen verzameld die in geval van nood te pas kunnen komen. Onder elke raadgeving vindt U de bron zodat U het een en ander nog eens kunt naslaan. We hopen dat U ons cadeau weet te waarderen.

Wanneer magiërs er op uit zijn om U te vernietigen en proberen Uw gedachten te manipuleren, dient U onmiddellijk Uw geheugen en herinneringen op te sluiten in een magisch kistje. U zult alleen kunnen vertrouwen op Uw instincten en impulsief moeten handelen. Open onder geen beding het kistje. U zult aan het eind van de strijd op de rokende hopen van Uw kasteel zitten. Maar dat is niet slecht! Het is het begin van Uw keizerschap!
( uit: Koning der Wrake van Mark Lawrence)

Zijne Majesteit kan zich beter niet inlaten met magie. Mocht U als jonge prins van amper twintig jaar een Wyrd-steen in de tombe van Uw voorvaderen gevonden hebben, dan moet U daar zeer zeker geen gebruik van maken. Blijf er verre van want anders zal U corrumperen en de hele wereld in Uw macht willen krijgen. Wanneer U sterk genoeg bent dient U alles op alles te zetten om de Wyrd sleutels te vernietigen zodat er voor altijd vrede op aarde zal zijn.
(uit: De Donkere Kroon van Sarah J. Maas)

Mochten Hadriaan en Olivier Uw pad kruisen dan moet Zijne Majesteit een ding zeer zeker niet doen. Hang ze niet op! Het zijn dan wel dieven, maar ze zijn slim en geslepen en ze kunnen U in alle omstandigheden beschermen. Het best kunt U vriendjes met ze worden zodat Uw leven lang en avontuurlijk zal zijn. Laat alle vooroordelen dus snel vallen!
(uit: Het Koningscomplot van Michael J.Sullivan)

Wanneer Koningin Maxima vergiftigd wordt, moet Zijne Majesteit zo snel mogelijk tovenares Sephrenia inschakelen. Zij zal een beschermend magisch kristal om Hare Majesteit leggen zodat U een jaar de tijd heeft om een geneesmiddel te vinden. Laat de  Hoge Priester links liggen! Hij is voor geen meter te vertrouwen. Stuur Ridder Sparhawk op pad want hij zal slagen in zijn missie!
(uit: De Diamanten Troon van David Eddings)

In het geval dat U tijdens Uw verblijf in de zomerresidentie overvallen wordt door piraten: spoor snel uw familieleden op. U zult erachter komen dat enkelen van hen ontvoerd zijn. Zoek als de wiedeweerga admiraal Emus Trask, klim aan boord van de Groene Draeck en zet de achtervolging in. Pas op voor magie! Wanneer de bemanning begint te veranderen en de gedaante aanneemt van Uzelf en Uw vrienden wordt het pas echt spannend. Kielhaal ze!
(uit: Boekanier des Konings van Raymond Elias Feist)

Als er plotseling een vermeende halfbroer opduikt die Regaal heet, schroom dan niet en huur de Moordenaar des Konings in. Fitzchevalric is een bastaardzoon maar behoort wel tot uw familie en hij is daar loyaal aan. Hij is opgeleid om de moordenaar te zijn voor wijlen Uw vader en wordt bijgestaan door Nachtogen, zijn wolf. Zij zijn een geweldig paar en kunnen U geweldig van dienst zijn.  Het zou daarom raadzaam zijn de wolvenstand in Nederland te vergroten en te beschermen. Uw leven kan ervan afhangen. En vergeet ook niet om de Nar serieus te nemen. Hij is meer dan U zou vermoeden.
(uit: Moordenaar des Konings van Robin Hobb)

Zou het ergste gebeuren en de politiek de monarchie afschaffen dan kunt u bij Terry Brooks nog altijd een Koninkrijk kopen. Brooks heeft een advertentie geplaatst waarin Landover ter overname wordt aangeboden. Maar hoedt U! Een en ander is niet zonder gevaar. Landover is dan wel een magisch land met tovenarij en elfjes, maar het is er een puinhoop. Het gezag moet hersteld worden en een draak en boze heks moeten bestreden worden.  
Gelukkig krijgt U ook de beschikking over een trouwe hofmagiër en een pratende hond.
Ik heb er ook alle vertrouwen in dat U de demon waar U nog strijd mee zult moeten leveren, zult verslaan. Het enige vereiste is koppigheid. Dat zal wel goed komen toch?
(uit: Koninkrijk te Koop van Terry Brooks)

Mocht U zich een beetje verloren voelen en samen met uw paard in ons kikkerlandje ronddolen ga dan naar Bredevoort. Tegenwoordig zijn er veel antiquariaten waar U verstrooiing in boeken kunt vinden. Vroeger stond dit dorp echter bekend als Bree. Komt U midden in de nacht in Bre(edevoort) een groepje dwergen tegen waarvan er een plotseling in de lucht lijkt te vervliegen dan moet u zorgen dat U met hen een reisgezelschap vormt. U weet zeker dat U de juiste dwergen bent tegengekomen als ze zichzelf Hobbits noemen en twee keer per dag ontbijten. Verder zijn ze herkenbaar aan het haar op hun voeten, ze dragen immers geen schoeisel. De grote man met de lange grijze baard en de puntmuts zal U en deze Hobbits helpen om uw terugkeer te garanderen.
(uit: De terugkeer van de Koning van Tolkien)

Wij hopen Zijne Majesteit met onze nuttige en fantastische adviezen te hebben kunnen gerieven.

PS. Willen jullie Zijne Majesteit ook graag van advies dienen, word dan lid van Hebban en ontdek je volgende boek. Natuurlijk kan ook Zijne Majesteit lid worden van Hebban. (Het is gratis)


Hebben jullie ook nog geweldige adviezen voor Zijne Majesteit?
Laat het ons weten!Reacties op: Majesteit,

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mark Lawrence

Mark Lawrence

Mark Lawrence is in 1966 geboren in de Verenigde Staten. Op jonge leeftijd verhu...

David Eddings

David Eddings

David Eddings was een Amerikaanse fantasyschrijver. Hoewel hij in 1973 debuteerd...

Terry Brooks

Terry Brooks

Terry Brooks (1944), geboren en opgegroeid in Sterling, Illinois. Studeerde Enge...

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...

Raymond E. Feist

Raymond E. Feist

De Amerikaan Raymond E. Feist (1945) studeerde communicatiewetenschappen aan de ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...