Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amarins las De Spaanse liefdesleugen

op 03 december 2022 door

Amarins had al geruime tijd De Spaanse liefdesleugen op haar verlanglijstje staan. Toen er de mogelijkheid was om een recensie-exemplaar te ontvangen stond ze vooraan om het boek te gaan lezen. 

- door Amarins -

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

De Spaanse liefdesleugen zou al in september jl. uitkomen maar door een aantal factoren bleek het allemaal later te worden. Uiteindelijk ontving ik het boek in oktober. Het bleef heel even liggen maar afgelopen weekend las ik het uit.

De Spaanse liefdesleugen is geschreven door Elena Armas. Een voor mij onbekende schrijfster. Ze debuteerde in 2021 in Amerika met dit boek en won er meteen de Goodreads Award voor. Haar boek werd uiteindelijk een regelrechte TikTok-hit. 

Het verhaal

Catalina heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Ze moet een date vinden voor de bruiloft van haar zus in Spanje. Helemaal nu ze tegen haar familie heeft gelogen dat ze een vriendje heeft. Én dat hij meekomt naar de bruiloft, waar toevallig ook haar ex aanwezig zal zijn. Helemaal niet awkward en onmogelijk. Ze heeft vier weken de tijd om een slachtoffer te vinden en met hem de Atlantische Oceaan over te steken en haar familie te overtuigen van een klein leugentje. Aaron Blackford - Catalina's knappe, maar arrogante en bloedirritante collega - biedt zichzelf onverwacht als vrijwilliger aan. Catalina zou hem het liefst afwijzen, maar heeft ze een andere keuze? En kan ze de leugen wel volhouden met deze man aan haar zijde?

Schrijfstijl

Om meteen met de deur in huis te vallen, de schrijfstijl vond ik absoluut niet prettig. Het is een boek waar echt heel en heel veel woorden en dialogen gebruikt worden die naar mijn idee niet nodig waren om het tot een fijn verhaal te maken. Het wordt hierdoor langdradig, er is veel herhaling en ik vond het erg moeizaam om de gedachten erbij te houden. Het boek had naar mijn idee met de helft van de pagina's toegekund. 

Personages

Voor mij bleven de personages helaas te oppervlakkig. De emoties en gevoelens van de hoofdrolspelers in dit verhaal voelde ik helaas niet. Ze bleven voor mijn gevoel te veel op afstand. Lina vond ik eigenlijk een wat overdreven type. Waar ik in het begin van het verhaal nog wel om haar kon lachen en haar moedig vond doordat ze een wildvreemde mee durfde te nemen naar de bruiloft van haar zus, begon ze me later te irriteren. Het werd een wat overdreven type die erg veel discussie met zichzelf voerde. Aaron kon ik niet zo goed peilen. Hij lijkt op het eerste gezicht een wat irritant type, mede ook door wat Lina van hem vindt, maar uiteindelijk blijkt hij toch leuker te zijn dan je in eerste instantie denkt. En ook zijn keuze om date te zijn begin je in een later stadum van het verhaal te begrijpen.

Plot en uitwerking van het verhaal

Het plot van dit verhaal zie je na het lezen van een aantal bladzijdes meteen aankomen. Het is wel een plot waar ik altijd heel blij van word. Het maakte voor mij nog wel wat goed na een teleurstellende leeservaring. Maar in een verhaal als dit had ik er toch absoluut meer van verwacht.  Het verhaal is zoals ik hierboven ook al aangaf erg landradig en heeft heel veel herhalingen. Hierdoor wordt de vaart vooral in de eerste helft van het verhaal er uit gehaald en was ik bij vlagen niet meer geboeid. Pas in de tweede helft van het boek komt er weer wat vaart in en weet de schrijfster het door toevoeging van wat humor en hilarische situaties toch de moeite waard te maken. Thema's die je in dit boek aantreft zijn zeker thema's die boeiend zijn, maar helaas kregen ze niet de verdiende uitwerking.

Conclusie

Jammer genoeg was het lezen van De Spaanse liefdesleugen niet wat ik er van had verwacht. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog. Bij het lezen van het woord 'de Tiktok-sensatie' ben ik meteen geinteresseerd en word ik heel nieuwsgierig. Ik ben gevoelig voor hypes en ik word er af en toe helemaal in meegesleept. Ook een mooi leermoment voor mij denk ik zo!! Ik ben er van overtuigd dat de wat jongere lezer meer gaat genieten van dit verhaal. Ik denk dat het meer aansluit bij hun belevingswereld. De humor, hilarische situaties en de liefde in het slot van het verhaal hebben me gelukkig niet helemaal gedesillusioneerd achter gelaten, daarom heb ik het boek beoordeeld met 3 sterren.

Heb jij dit boek ook gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Of denk je toch, dit wil ik zelf ervaren? Ik ben benieuwd wie zich aan dit boek durft te wagen. Laat je het me weten?



Reacties op: Amarins las De Spaanse liefdesleugen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Elena Armas

Elena Armas

De Spaanse Elena Armas is auteur, een hopeloze romanticus en een trotse boekverz...