Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amarins las Window Shopping

op 12 december 2023 door

Toen de diverse wintercatalogussen de revue passeerden vielen er een aantal kerst- en winterse boeken mij op. Eén hiervan was Window Shopping van auteur Tessa Baily. Eerder las ik van haar hand al het boek Een zomer vol verrassingen. Die was erg goed bevallen dus toen de uitgever een recensie-exemplaar toekende van Window Shopping ben ik meteen begonnen met lezen!

-door Amarins-

2ec656f1c946fadbcddf6f7843c19a7b.png

Waar gaat Window shopping over?

Stella is op weg naar huis en loopt langs het grote warenhuis Vivant. Het is twee weken voor Kerstmis, en overal in New York zijn de etalages feestelijk versierd met lichtjes, nepsneeuw en rendieren. Vivant heeft ook een kerstetalage, en die is zo bizar dat Stella niet anders kan dan even vol verbijstering blijven kijken.

Dan wordt ze aangesproken door de knappe Aiden. Hij vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden hard om moet lachen. Wat Stella niet weet is dat hij de grote baas van het warenhuis is. Daar komt ze pas achter als ze wordt aangenomen als de nieuwe ontwerper van de etalages.

De twee moeten veel samenwerken, maar zijn complete tegenpolen. Hij is extravert en altijd vrolijk, zij is een introverte pessimist die heel moe wordt van zijn eindeloze enthousiasme. Ondanks die tegenstellingen voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Maar twee zo totaal verschillende types, kan dat wel werken, of is daar een kerstwonder voor nodig?

Mijn mening

Al op de eerste bladzijde had ik het gevoel dat ik in een hilarisch en grappig verhaal terecht zou komen. En dat werd al lezend verderop inderdaad bewezen. Het verhaal was meteen grappig en de humor spatte van de bladzijden af. Vanaf het moment dat Stella Aiden aantreft voor de etalage van Vivant wordt het alleen maar genieten. Genieten van een heerlijke winterse- en kerstsfeer, prachtige personages die allebei zo hun zorgen en verleden hebben, maar ook genieten van een verhaal dat op het eerste oog alleen maar grappig lijkt, maar uiteindelijk toch ook diepgang kent. 

Personages zijn mooi uitgewerkt. Stella is een vrouw met een heftig verleden, die zich stoer voordoet en heel duidelijk weet wat ze wil. Maar hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je Stella leert kennen en ze toch heel anders blijkt te zijn dan ze zich voordoet. Aiden daarentegen is een heel ander persoon, hij is juist het tegenovergestelde van Stella. Hij is meteen helemaal wild van Stella, liefde op het eerste gezicht, maar hij heeft een zaak te runnen Beide personages leer je goed kennen, je voelt hun emoties en twijfels maar ook vooral de groeiende liefde voor elkaar. 

Op het eerste gezicht denk je een lekker feelgood verhaal aan te treffen, maar al gauw kent het verhaal ook de nodige steamy scenes. Gezien de verhaallijn en de personages vond ik ze passend in het verhaal en heeft het me nergens gestoord. Deze behoorlijk expliciete steamy momenten zijn ook typerend voor de schrijfstijl van Bailey. Het verhaal is uiteindelijk prima in balans en richting het einde is het alleen maar meer genieten. 

Window Shopping kent uiteindelijk een mooie diepgang. De auteur weet de lezer heel goed mee te geven dat hoe je verleden er ook uit zag, er altijd een nieuwe start kan worden gemaakt en je weer waardering kunt opbouwen.

Wat mij betreft is Window Shopping een dikke aanrader. Het is een heerlijk winters- en kerstverhaal dat je even lekker laat genieten, mits je natuurlijk een steamy scène kunt waarderen. Ik zou zeggen: kruip lekker onder een dekentje, neem er een lekker drankje bij en waan je even helemaal bij Aiden en Stella. Succes verzekerd!

Heb jij al eens iets gelezen van deze auteur? Ben je van plan om Window Shopping op je verlanglijstje te zetten?



Reacties op: Amarins las Window Shopping

Meer informatie

Gerelateerd

Over