Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

ARMENTROUT: Minirecensies van de 'Wacht op mij'-serie

op 24 oktober 2017 door

Hallo! Daar zijn we weer met een nieuw artikel rondom Jennifer L. Armentrout. Jennifer is in Nederland vooral erg populair geworden met haar New Adult serie Wacht op mij. In onze speciale Armentrout-week mogen recensies van haar boeken natuurlijk niet ontbreken. Vandaag lees je hier wat wij van de eerste vijf boeken in de serie vinden, aanstaande zaterdag lees je de groepsrecensie van het laatste deel Vertrouw op mij

Door: Lore, Renate, Nathalie, Diana & Marleen

Wacht op mij (door: Nathalie)

Avery gaat studeren in een stad ver weg van haar ouderlijk huis. Dit om haar verleden te ontvluchten. Ze wil weer leven en zich niet meer opgesloten in huis voelen. En dit lukt haar aardig. Ze maakt nieuwe vrienden met Jacob en Brittany. Zelfs met Cam, de populairste jongen van de Campus.
Jennifer Armentrout heeft een fijne en vlotte schrijfstijl die heel beeldend is. De discussies zijn sterk, de flirts, aantrekkingskracht en het afstoten zijn overtuigend in de discussies verwerkt. Ook de personages zijn mooi neergezet. Avery worstelt met haar verleden, durft er met niemand over te praten en maar heel langzaam begint een vermoeden dat je als lezer krijgt te broeien. Je wilt meer weten en gaat steeds meer meeleven. Dit boek vraagt naar meer, ... en gelukkig zijn er dan ook meer delen.

Ga voor mij (door: Lore) 

Tess wil al haar hele leven danseres worden. Door een blessure moet ze deze droom tijdelijk, of definitief?, opgeven. Na een moeilijke relatie die ze zo snel mogelijk wil vergeten, is er de verboden kus. Jase is echter Cams beste vriend en Cam is haar broer. Tijd dus voor plan B in haar leven!

Als ik al niet verliefd was op Cam zou het wel op Jase geweest zijn! Jennifer weet de knapste en liefste jongens uit haar mouw te toveren. De aantrekkingskracht tussen de personages is heel mooi neergezet. Ik stel het mezelf meteen voor hoe het zou zijn in mijn eigen leven. Dit komt ook door de geweldige schrijfstijl van Armentrout. Het terugkeren van de personages uit het eerste boek zorgt voor dat leuke extraatje. Het vertelt ons iets meer over hun leven na het eerste boek, maar toch heb je ook weer nieuwe hoofdpersonages. Op naar de volgende boeken zou ik zeggen!

Blijf bij mij (door: Renate) 

Wanneer Calla er achter komt dat al haar spaargeld van haar rekening is, heeft ze het vermoeden dat haar aan drugsverslaafde moeder Mona hier schuld aan heeft.
Ze gaat deze zomervakantie doorbrengen op zoek naar haar moeder en begint bij Mona's cafe van haar moeder, hier komt ze Jax tegen, hij runt er de boel, nadat Calla's moeder met de noorderzon is verdwenen.
De schrijfstijl van Jennifer Armentrout is beeldend, ook heeft zij een vlotte pen, het leuke van deze boeken is dat de personages van vorige boeken weer terugkomen in dit boek, dat geeft de boeken reeks wat extra's.
De spanning en tegenslagen in het boek wegen mooi op tegen de vriendschap en romantiek in het boek.
De onderlinge spanningen tussen Calla en Jax zijn ook leuk om te lezen, je blijft hopen dat ze elkaar gaan vinden.
Het leukste peronage vond ik oom Clyde die een hele grote rol in Calla's jeugd speelde en die ze nu naar jaren weer terugziet, maar de liefde tussen hen is gewoon voelbaar, heerlijk.
Ik had nog nooit iets van Jennifer Armentrout gelezen, maar voor deze week begonnen, ik ben blij dat ik dat heb gedaan, ga zeker meer van haar lezen.

Val voor mij (door: Diana)

Eigenlijk is het grappig dat deze mini-recensie door mij wordt geschreven, aangezien ik dit het minst goede deel uit de serie vond. Maar goed, eenmaal bezig in de serie was ik erg nieuwsgierig geraakt naar het verhaal van Roxy, wie was toch dat meisje dat achter de bar werkte en soms zomaar goede raad aan iedereen gaf? Val voor mij stond dan ook hoog op mijn to read lijst.

Ik ging open in het verhaal en ik merkte al snel dat het een echte Armentrout was. De manier van beschrijven en het direct introduceren van een traumatische gebeurtenis zijn kenmerkend voor deze schrijfter. Mij trekt dat enorm aan en daarom hou ik ook eigenlijk van alle boeken in deze serie.

En de mannen, waar je alleen maar verliefd op kunt worden, dat staat voor mij ook gelijk aan Armentrout. En daar ging het, in ieder geval bij mij, mis in Val voor mij. Reese, de stoere politieagent, maakt niks bij me los. Waar ik echt niet kan wachten op een date met Cam, Jax, Brock en Nick, zie ik Reese niet staan. Totdat hij je met één zin, waarin hij zegt dat hij een hekel heeft aan afscheid nemen, aan het denken zet. Dag zeggen is zo definitief. Het liefst gaat hij weg met de woorden 'Ik hou van je'. Op dat moment is hij voor korte duur je droomman. En gek genoeg is die zin me altijd blijven hangen; als ik een gesprek met mijn vriend sluit of wanneer wij afscheid nemen, zeg ik altijd dat ik van hem hou.

En dat is het meest positieve aan Val voor mij. Het is een minder deel in de serie, maar ik heb er in het dagelijks leven wel iets uitgehaald. Drie sterren voor het boek.

Kies voor mij (door: Marleen) 

In Kies voor mij staan Steph en Nick centraal. Nick heb je al voorbij zien komen in de bar van Jax en Calla en Steph was het meisje met wie Jase en Cam wel iets deden voordat ze hun grote liefdes tegenkwamen. En Nick en Steph worden eigenlijk helemaal niet verliefd op elkaar. Ze voelen enkel heftige lust en vinden het prima om enkel friends with benefits te zijn. Helemaal prima, moet kunnen toch? Maar goed, het zal geen romantisch verhaal zijn als ze alsnog iets voor elkaar gaan voelen, helemaal als Steph zwanger blijkt te zijn.

Wat ontzettend fijn is aan dit boek dat Armentrout een originele weg is ingeslagen met een zwangerschap van Steph en daarnaast ook geen standaard personage heeft neergezet met Steph. In tegenstelling tot de andere dames heeft zij niet zoveel meegemaakt en is eigenlijk heel normaal. Zoals uit haar vorige boeken blijkt, weet Armentrout hoe je een fijne NA neer moet zetten. Kies voor mij heeft een perfecte mix tussen fijne romantiek, spannende steamy momenten en toffe personages. De hete momenten tussen Stephanie en Nick zijn spannend en opwindend en zorgen voor goede afwisseling tussen de zoektocht naar zichzelf en een goede balans. Kies voor mij is echt een van mijn favorieten in de serie, een absolute must read! 

Heb je gisteren ook al ons verslag gelezen van het evenement van afgelopen vrijdag in Utrecht? Je leest het hier



Reacties op: ARMENTROUT: Minirecensies van de 'Wacht op mij'-serie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...

Jennifer Lynn

Jennifer Lynn

J. Lynn (pseudoniem van Jennifer Armentrout, 1985) is een bestsellerauter van o....