Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blind date met een bieb boek #4

op 27 maart 2018 door

Kasten vol boeken bij de bieb, welke zal ik lezen? Ga ik voor de veilige keuze van een bekende schrijver? Nee, ik doe het anders, ik pak een boek van de plank, scan die bij de balie in, neem het mee en ga lezen. Niks geen korte samenvatting, niks geen recensies of tips. Ik heb een blind-date met een bieb boek.

- door Marieke -

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Het kon niet goed blijven gaan, na drie keer een onbekend boek te hebben gekozen dat ook heel leuk om te lezen was, bleek de vierde geen succes.

Mijn vierde blind date

Staande voor de kast met romantische fictie trok ik een boek uit de kast. De titel: De dorpskapper van Amour klonk erg leuk en ook de cover was aantrekkelijk. Ik nam het boek mee naar huis. Zonder de korte samenvatting te lezen, begon ik met het verhaal.

Het leek de grappige kant op te gaan. Een klein Frans dorpje met excentrieke bewoners en een kapper die zijn klandizie ziet verdwijnen en een datingbureau op gaat zetten. Helaas waren de grappige dingen te flauw, de personages niet leuk en de vele herhalingen super irritant. Het verhaal was vreselijk langdradig.

Die dorpskapper zet een datingbureau op in een dorpje waar bijna geen inwoners meer zijn. De afspraakjes die hij regelt zijn dan ook tenenkrommend. Hij heeft zelf nog een jeudliefde die terugkomt naar het dorp en in een kasteel gaat wonen. De hoofdstukken over haar zijn heel erg, want de herhalingen over de jurk die ze heeft afgeknipt en de kantelen van het kasteel zijn ronduit irritant.
Dan heeft de hoofdpersoon een cassoulet, die al minstens 30 jaar op de stoof staat en waar steeds wat nieuws ingaat (ik werd er een beetje misselijk van). Dan mag er niet meer gebadderd worden, maar komt er een algemene douche midden op het plein plus een controleur. Er is een apotheker verdwenen tijdens een storm.... En ga zo maar door. Genoeg ingrediënten voor een dolkomisch verhaal, maar helaas het werd een slecht toneelstuk.

Ik heb het uitgelezen (uitgeworsteld), want het lezen van een blind date is nu eenmaal doorzetten tot het einde, maar o wat was ik blij dat het uit was.

Toch nieuwsgierig geworden?

Dit is de korte samenvatting. (Want er zijn lezer die het wel leuk vonden, het heeft zowel 3, 4 als 5 sterren gekregen). 

Nu te veel van zijn klanten kaal worden, besluit de getalenteerde dorpskapper Guillaume Ladoucette van het Franse dorp Amour-sur-Belle een relatiebureau te beginnen. Naar zijn mening heeft het dorp meer liefde nodig. Maar aanvankelijk wil het niet erg lukken. 'Niet bij iedereen is het liefde op het eerste gezicht,' meent Guillaume. 'Liefde is als een goede cassoulet, zij heeft tijd en toewijding nodig'.

Conclusie
De dorpskapper van Amour is voor de liefhebbers van flauwe grappen, karikaturen en een verhaal dat anders is dan anders, vast een groot succes. Het is duidelijk niet mijn smaak. Maar smaken verschillen gelukkig. 

Ik heb inmiddels een nieuwe blind date, want je moet nooit lang blijven hangen in boeken die het net niet zijn.

Heb jij wel eens een boek dat niet leuk/spannend/interessant was, toch helemaal uitgelezen?



Reacties op: Blind date met een bieb boek #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over