Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Sanne leest Lowlands Love Stories

op 30 juli 2020 door

Coronatijden en geen festivals te beleven? Dat had je gedacht! Lowlands Love stories van Lily Frank belooft ons mee te nemen naar een heerlijk, romantisch feestweekend. En dat gewoon vanuit jouw luie leesstoel. Sanne had de eer mee te mogen doen aan de lovetour, euh, blogtour. Ze vertelt je vandaag alles over Lily Franks festival.

-Door Sanne-

Eerlijk moet ik zeggen dat ik de verhalen van Lily Frank (pseudoniem) nog niet kende, afgezien van het kerstverhaal dat ze speciaal voor Fabulous Feelgood schreef. Ik weet dat de verhalen in Lowlands Love stories eerder zijn uitgegeven en nu zijn gebundeld, maar meer dan dat wist ik niet. Ik ging er open in en dat heb ik geweten...

555088eb5307e32ed7342449bc766d62.jpg

De verhalenbundel

  • 1. Op heterdaad

Het eerste verhaal gaat over Ka en Janus. De twee personages spelen blijkbaar in een band, maar veel meer weet ik op dat moment nog niet. Heel veel tijd gaf Lily Frank me ook niet om aan de twee personages te wennen, want het verhaal ging gelijk van 0 naar 100 op de schaal van rode wangetjes. Het verhaal was zo kort dat het me flabbergasted achterliet. Wat was me hier nou gebeurd?! Veel lichaamsvocht, maar verder weinig inhoud?

  • 2. Muiltje in de modder

Nog wankel op de benen van de achtbaan die ik net had beleefd, stap ik over op het tweede verhaal. Deze is iets langer en doet het wat rustiger aan. Daar waar ik had gehoopt nu meer te weten te komen over Ka en Janus moest ik opnieuw even schakelen. Dit verhaal gaat over Dore en haar favoriete band Dark Mist Rising. 

Samen met haar vriendin gaat Dore naar Lowlands. Een weekend vol toffe muziek, met als hoogtepunt een optreden van haar lievelingsband. Ondanks dat het verhaal kort is, leren we Dore erg goed kennen. Het ietwat onhandige, maar ook lieve meisje kan fantastisch tekenen en weet (bijna) alles van haar favo band.

Lily Frank weet zo'n sfeer neer te zetten dat het echt is alsof ik zelf op Lowlands ben. Het sjouwen met bagage, de kleine tentjes op een festivalterrein, het halen van de drankjes en de muziek. Alles klopt. Ik moet mijzelf eraan herinneren dat ik niet echt op Lowlands ben en in de huidige tijd veel festivals niet door zijn gegaan. Ik ben compleet van de wereld en geniet met volle teugen van Dore en Dark Mist Rising, ondanks dat de band waarschijnlijk niet de band van mijn muzieksmaak is. 

Met een feelgoodzucht komt het verhaal wederom te snel ten einde.

  • 3. Foutief verliefd

Als ik doorstoom naar het derde verhaal in de bundel, zijn de personages al iets meer vertrouwd. Opnieuw lezen we het verhaal van Dark Mist Rising op Lowlands, maar dit keer bekeken vanuit zangeres Pandora. Hebben we haar in het vorige verhaal leren kennen als een stoere en leuke chick, blijkt ze ook een andere kant te hebben. Hoewel we denken te weten hoe het verhaal afloopt, werpt het verhaal van Pandora nieuwe perspectieven op het geheel. Niets is wat het lijkt.

Met het verhaal van Pandora heeft Lily de ruimte genomen seksuele geaardheid te bespreken. Hoewel er gelukkig steeds minder vreemd wordt gekeken naar mensen met een andere geaardheid dan die van hetero's, wordt er nog maar weinig over geschreven in boeken. Dat maakt Foutief verliefd extra sterk en bijzonder om te lezen. Vooral ook doordat Lily Frank het zo natuurlijk en gewoon laat aanvoelen. En dat terwijl de hoofdpersoon daar zelf nog niet zo van overtuigd is. 

Ook dit derde verhaal is een aanrader, op naar het laatste verhaal.

  • 4. Benefietconcert met bijwerkingen

Benefietconcert met bijwerkingen is alweer het laatste verhaal uit de bundel. Ik overweeg te stoppen met lezen en zo het Lowlands avontuur nog even te laten duren. Maar al snel blijkt dat voor mij toch geen optie. Het boek moet uit!

Marlies heeft de eer de bundel te sluiten. Ik wil niet al te veel verklappen, maar als je op dit punt bent aangekomen in het boek, zul je niet echt fan van haar zijn. Maar wederom laat Lily Frank ons zien dat niets is wat het lijkt. We komen weer een beetje meer te weten over de personages die we in de eerdere verhalen hebben ontmoet, maar ook is er ruimte voor nieuwe gezichten en hun problemen.

Mijn blog wordt haast saai als ik vertel dat het Lily Frank wederom is gelukt om mij als lezer in een kort verhaal mee te nemen naar een volledig andere plek en tijd. Weer is er ruimte voor wat meer diepgang, zonder dat het gekunsteld of over de top voelt. 

Is het boek nu al ten einde? Ja! Wat jammer...

555088eb5307e32ed7342449bc766d62.jpg

Conclusie

Het lijkt wel alsof Lily Frank geen pen in haar handen heeft gehad tijdens het schrijven, maar een toverstaf. Zo betoverend zijn de verhalen. Stuk voor stuk zijn ze heel fijn om te lezen, de personages zijn snel vertrouwd en ook de settings zijn binnen een mum van tijd zo geschetst alsof je er zelf rondloopt. Op Lowlands leven, feesten en met de personages meevoelen. Alle verhalen hebben een erotische kant, maar ook een kant met inhoud. Sterk zijn de plots over geaardheid en seksualiteit. Daarmee is Lowlands Love stories een perfecte combinatie van muziek en liefde, met net dat beetje meer.

4 dikke sterren!

106578195_142944427409375_2397166559878705531_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=Tkz8sV-5wfcAX_lZB_C&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=896caa2fc477f23487892756c0647005&oe=5F41B80C



Reacties op: Blogtour: Sanne leest Lowlands Love Stories

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lily  Frank

Lily Frank

Lily Frank (pseudoniem) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor pr...